HaberSpor Haberleri

Basketbol şubesi de çıldırdı! Allen Iverson’dan cevap bekleniyor

allen iverson613

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucuları arasında yer alan Allen Iverson’a transfer teklifinde bulunan siyah beyazlılar şimdi yanıt bekliyor. Cevap olumsuz olursa, en az onun kadar ünlü başka bir basketbolcu alınacak.

Her şey Ricardo Quaresma için 19 Haziran’da BJK İnönü Stadı’nda düzenlenen imza töreninde başladı. Töreni izleyen siyah beyazlı taraftarlar, Beşiktaş Kulübü tarihinin en önemli transferini gerçekleştiren başkanları Yıldırım Demirören’e, “Basketbola da yıldız isteriz” diye tezahürat yaptı.

Quaresma’nın ardından Guti’yi de getiren Demirören, transferde birlikte çalıştığı asbaşkanlar Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu’na birkaç kez taraftarların bu isteğini hatırlatıp, “Basketbol şubesi için de bir şeyler yapmalıyız” dedi.

Adalı ve Zülfikaroğlu’ndan, “Haklısınız başkan, oraya da bir dünya yıldızı yakışır. Bu konuda bize düşen ne varsa yapmaya hazırız” cevabını alan Demirören, hemen çalışmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde basketbol şubesinden sorumlu yönetici Şeref Yalçın’la bir araya gelip, “Basketbol şubesine de bütün taraftarları heyecanlandıracak bir yıldız getirmek istiyorum. Kimleri alabiliriz, bir araştırmasını yap” dedi. Yalçın gerekli araştırmayı yaptı ve önceki gün menajer Ahmet Bulut’u da yanına alıp, başkan Yıldırım Demirören’e transferini istediği süper yıldızın ismini açıkladı: Allen Iverson.

Başkan Demirören haklı olarak önce şaşırdı; “Iverson mı, dedin. Emin misin? Bu adam bir dünya yıldızı. Bize gelir mi?” diye sordu.

Şeref Yalçın da, Ahmet Bulut aracılığıyla ABD’li basketbolcunun menajeri Gary Moore ile temasa geçtiklerini belirtip, “Iverson’un NBA’deki kariyeri bitti. Bundan sonra Avrupa veya Çin’e gidecek. Özellikle Çin takımları kendisini çok istiyor. Hatta bir tanesi yıllık 4 milyon dolar net ücret önermiş. Ama Iverson kültür farkından dolayı Çin’e gitmek istemiyor. Biz de onlara Türkiye’nin bir Avrupa ülkesi olduğunu ve burada çok rahat edeceğini anlattık. Eğer ‘Türkiye’ye gelebilirim’ cevabını verirse para pazarlığına başlayacağız. Kendisine 1.5-2 milyon dolar arası bir rakam önerebiliriz” diye konuştu.

Ramos’la da görüştüler
Yalçın, Iverson’un yanı sıra Porto Riko Milli Takımı’nın 2.22’lik devi Peter Ramos’un da Beşiktaş’a çok uygun bir isim olduğunu belirtip, bu oyuncunun menajeriyle bir ön görüşme yaptıklarını belirtti. Allen Iverson’a yaptıkları transfer önerisi hakkında Hürriyet’e özel açıklamada bulunan Şeref Yalçın, “Iverson’a teklifimizi sunduk. Şimdi kendisinden cevap bekliyoruz. Eğer kabul etmezse en az onun kadar ünlü başka oyunculara yöneleleceğiz” dedi.

HÜRRİYET

[adrotate group=”76″ banner=”78″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu