
Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında dikkat çeken yeni bir iddia dosyaya girdi. Yeni Şafak’ın haberine göre, eski Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, belediyeden ruhsat alabilmek için “aşevine bağış” adı altında 500 bin dolar ödemek zorunda kaldığını savcılığa anlattı.
Proje ruhsatı için görüşme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede Serdar Bilgili, Akaretler Turizm Yatırımları AŞ’ye ait proje nedeniyle Beşiktaş Belediyesi ile ruhsat sürecinde sorun yaşadıklarını belirtti. Tarihi yapıların bulunduğu bölgede yapılan restorasyon sonrası, kiracıların tadilatları gerekçe gösterilerek ceza kesildiğini ve bu nedenle ruhsat alamadıklarını ifade etti.
Bilgili, evrakların 2024 yılı Ekim ayında Beşiktaş Belediyesi’ne gönderildiğini ve bu süreçte dönemin Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile birebir görüşme yaptığını aktardı.
Serdar Bilgili: Bağış yapmam istendi
Görüşmede Akpolat’ın kendisine belediyenin aşevi faaliyetlerinden söz ettiğini anlatan Bilgili, Ramazan ayı gerekçe gösterilerek 500 bin dolar bağış talep edildiğini öne sürdü. Tutarın yüksek olduğunu söylediğini belirten Bilgili, buna rağmen talebin ısrarla yinelendiğini kaydetti.

Paranın teslimi iddiası
Bilgili, bağışı yapmadığı takdirde ruhsat sürecinde sorun yaşayacağını düşündüğünü belirterek, Aralık 2024’te söz konusu paranın Rıza Akpolat’ın yönlendirdiği bir kişiye, şirketine ait otoparkta teslim edildiğini iddia etti.
Makbuz da ruhsat da gelmedi
İfadesinin devamında, yapılan bağışa ilişkin belediyeden herhangi bir makbuz verilmediğini dile getiren Bilgili, buna rağmen ruhsatın da uzun süre çıkmadığını söyledi. Akpolat’ın tutuklanmasının ardından belediyede vekâleten görevlendirilen yetkililerle görüşmesi sonrası ruhsatın verildiğini aktardı.
Bilgili, parayı bağış olarak verdiğini savunarak, “Ruhsat alamamak beni ciddi ekonomik zarara uğratacaktı” ifadesini kullandı.




