HaberSpor Haberleri

Fikret Orman’dan kafa karıştıran Fulya Davası açıklamaları

Ağustos ayında sevilen gazeteci, yorumcu, yazar ve programcı Candaş Tolga Işık’ın Bunu Konuşalım programına konuk olan Fikret Orman’ın,Fulya Davası’na ilişkin yaptığı açıklamalar adeta akıllarda soru işareti bıakmıştı.

Beşiktaş Postası Özel Haberi ;

Candaş Tolga Işık’ın hazırlayarak sunduğu Bunu Konuşalım programına konuk olan Fikret Orman’ın,Yargıtay’ın karar bozarak gönderdiği Fulya Davası’na ilişkin yaptığı açıklamalar adeta akıllarda soru işareti bırakmıştı.

Candaş Tolga Işık’ın izleyiciden gelen Fulya Projesiyle ilgili soruyu Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a sorması sonrasında, Orman genel kurul kararının döndürülemeyeceğini beyan ederek, paylaşım oranlarının Beşiktaş’ın lehine %67’den de daha fazla olmasını söyleyerek, Beşiktaş’ın mağdur edildiğini beyan etmişti.

Orman’ın genel kurul kararının neye istinaden geri döndürülemeyeceği beyan etmesiyse, yargının vereceği kararla genel kurul kararının adeta geriye döndürülmesinin söz konusu olduğu davada kafa karıştırdı.

Beşiktaşlı taraftarların kafasında soru işareti bırakan cevap

-Candaş Tolga Işık: ‘’Fulya Projesi Beşiktaş’ın çok umut vadettiği, beklediği bir projeydi, izleyicilerimiz soruyor: bazı kalemleriyle ilgili Beşiktaş’ın mağdur edildiği, hatta bazı yerlerde dolandırıldığı iddiaları var.’’

– Fikret Orman: ‘’ Ya onu biz tabi bir İçişleri Bakanlığı Müfettişleri de geldi, bir inceleme yaptı. Bu bizim talebimizle oldu. Çünkü kanunda şöyle bir madde var. Diyor ki kamu yararına derneklerin malları da kamu malı sayılır diyor. Bizde İçişleri Bakanlığı’na müracaatta bulunduk, bu mallar kamu malı ise, siz de gelin bunun ihale süreçlerini filan inceleyin bakın diye. Ve onlar geldiler bir rapor düzenlediler. O raporu bize verdiler. Biz de bir tahkime gittik, genel kuruldan yetki alarak müteahhitle alakalı.

İşin gerçeği şu: Beşiktaş’a o günü Fulya Projesini yüzde 67 ye 33 artı 7 milyon dolar, oda yüzde 74 ü Beşiktaş’ın, Yüzde 26’sı müteahhittin diye genel Kurula anlatıldı. Ben o günde söyledim. Sonra çıkan raporlarda da gözüktü.(İşin o şekilde olmadığı anlaşıldı) Beşiktaş orayı yüzde 50 elli, belki 49 u 48 i Beşiktaş’ ta kalmak kaydıyla almıştır. Bana görede yapılan proje çok doğru bir proje yapılmadı. Ve BEŞİKTAŞ ORDAN MAĞDUR EDİLDİ. Fakat bu genel kurulun verdiği yetkiyle, genel kuruldaki insanların ona verdiği destekle oldu. Kendi başına da olmuş bir şey değil. Olmuş, yapılmış, inşaat bitmiş, tapular devredilmiş, binalar çıkmış, O tapuyu alan müteahhit bir başkalarına şeyi satmış, arazinin o müteahhit tarafı bizden gitmiş vaziyette. Şu anda geriye döndürülebilecek bir durum yok.

Biz mevcut içerisinde ne kadar daha fazla kira getirebilirsiniz onla uğraşıyoruz. Ama futbol endüstrisi o kadar hızlı büyüyor ki bundan beş sene evvel 10 milyon dolar 12 milyon dolar kira geliri müthiş gelirlerken, şimdi görüyorsunuz bir oyuncunun bir kontrat yapıyorsunuz, 30 milyon Euro gidiyor, 40 milyon Euro gidiyor oyuncuya verdiğiniz paralar vergileri, menajerlik ücretleri, transfer paraları gibi kİ biz böyle şeylerden biraz uzak duruyoruz. Artık Endüstriye çok ayak uydurmadı Fulya Projesi. Bence yazık oldu.

Dava 6.Asliyede, Fikret Orman nerede?

Fikret Orman’ın bu açıklamalarına istinaden akıllarda kalan soru işaretleriyse adeta skandal boyutlarına ulaşıyor.

Devam eden Fulya Davasının karar aşamasına doğru gitmesi ve mahkeme aşamasında olmasıyla beraber, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın genel kurul kararının geriye döndürülemeyeceğini beyan etmesi ve yargıya intikal eden davanın, ‘’döndürülemeyecek genel kurul kararı’’ olarak lanse edilmesinin, yakından uzaktan ne konuda bağdaştırıldığıysa bir başka kafa karıştıran konu olarak göze çarpıyor.

Hatırlanacağı üzere genel kurul kararının mahkeme aracılığıyla bozularak, fazlalıklar ve Beşiktaş’ın haklarının yendiğinin tespiti niteliğinde açılan Fulya Davası’nın kararının, Yargıtay nezdinde mahkemeye gönderilerek, Beşiktaş lehine çıkması sonucunda 2008 genel kurulu yok sayılacak ve Beşiktaş’ın milyon dolar olarak ifade edilecek zarar Yıldırım Demirören döneminden tanzim edilerek müteahhit ve dönemin yönetimi tarafından mahkemenin vereceği kararla sonuca bağlanacak.

Fikret Orman’dan akıl almaz itiraf : ‘’Beşiktaş’ın hakedişi %74’e varıyor!’’

Beşiktaş başkanının Beşiktaş’ın haklarının yendiği ve %67 – 33 oranının daha fazlasıyla Beşiktaş’a hak ediş olduğunu beyan ettiği programda, yargıdaki davaya istinaden Yargıtay’ın bozarak İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geri gönderdiği davanın genel kurul kararı geriye döndürülemez olarak yorumlaması hukuksal ve Beşiktaş’ın haklarını savunma anlamında ne derece bağdaştığıysa kamuoyunun takdiri olarak sıcaklığını koruyor.

Orman’ın açıklamaları sonrasında cevap bekleyen Fulya Davası soruları

Fikret Orman’ın açıklamaları sonrasında, kafa karıştırarak, davaya yönelik akıllarda soru işareti bırakan cevapsız sorular 4 başlık altında vuku buluyor.

1)İçişleri Bakanlığına gelin inceleyin talebi ne zaman olmuştur?

(Yıldırım Demirören’e dava açılmasına dair: Raporları incelettik hukuk kurulundan görüş aldık dernekler masasına başvurduk, sonra başvurulmadığı resmi yazıyla anlaşılmıştır.)

2) ‘’Sonra çıkan raporlarda da gözüktü.‘’ Genel Kurulun yanılttığınızı bu cümlenizde itiraf edildiği anlaşılırken; mahkeme de yetkinizle görevlendirilen avukat neden davanın reddi yönünde savunma yapmaktadır.

3) Taşınmazlarla ilgili olarak ‘’ Şu anda geriye döndürülecek bir durum olmadığını’’ belirtilerek, davanın kapanmasına istinaden açıklamaların yapıldığı davaya ilişkin, Yargıtay geriye döndürecek bir durum olduğu için mahkemenin kararını bozmasıyla dava yeniden görülmektedir. Bu hususta yetkilendirilerek mahkemeye intikal ettirilen avukat davanın reddini neden istemektedir.

4) İçişleri bakanlığı müfettişlerini gelin inceleyin talebinizi kiralıklar için mi taşınmazlar için mi yaptınız? Birleşen davada bu raporlar nerededir? Bu raporlar mahkemeye sunulmuş mudur? Sunulmuş ise dava reddini talep eden avukatla mı mahkemeye gönderilmiştir?

Beşiktaş Postası

[adrotate banner=”309″]

 

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu