Spor Haberleri

1903 Cemiyeti’nden Mehmet Topuz açıklaması

1903 CemiyetiMehmet Topuz olayında her kafadan bir ses çıkarken adeta linç edilen genç futbolcuya Beşiktaş taraftarı ve dernekleri sahip çıkmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak 1903 Cemiyeti’nin yaptığı açıklama şöyle;

“Bir transfer hikayesi ve gayri insani yaklaşımlar silsilesi…

Son günlerde ekranlarda, gazete manşetlerinde spora ilişkin tek haber Mehmet Topuz’un kimde kalacağı! Olayın hukuki boyutu, parasal yanı, güçler dengesi, prestiji gibi konularla ilgilenmiyoruz. Bizim için asıl mesele, Futbol endüstrisinin benzer tüm ilişkilerde olduğu gibi çarklarının arasında bir insanı nasıl nefessiz bıraktığıdır. Futbolcu bir meta, herhangi bir spor gereci değildir. Duyguları, düşünceleri, kimliğiyle insandır. Bu gerçeklikten hareketle, biz konunun gayri insani boyutuna itiraz ediyoruz.

Mehmet Topuz’un Beşiktaşlı olduğuna dair yaptığı açıklamalara saygı duyulmasını beklerdik. Bazı yöneticilerin hayatlarında hiç olmazsa bir kere egolarını bir kenara bırakarak, insan düşünce ve duygusuna hoşgörü ile yaklaşmalarını izlemek isterdik. Yenilgilerini gölgelemek adına kendileri gibi düşünen partnerlerle kol kola girerek etrafta sanal bir deprem yaratmaları hiçbir açıdan kabul edilebilir bir davranış değildir.. Biz izlediğimiz film ve fotoğraf karelerinden oldukça rahatsız olduk. Bu anlamda ilk ve son sözün futbolcuya ait olması gerektiğine inanıyoruz.

Yapılan açıklamalardan, kavgalardan, saptırmalardan vazgeçilerek, kısır iktidar kavgalarının sona ermesini istiyoruz. Yaşanılan durumun bir ölüm kalım meselesi olmadığı aşikardır. Hiçbir futbolcudan tek başına olağanüstü başarılar beklenemez. Futbol bir takım oyunudur. Bu oyun gönüllü birlikteliklerden oluşan ekiplerce gerçekleştirildiğinde keyifli bir seyir halini alır. Beşiktaş Klübünün değerlerini savunurken, diğer taraftan klübün başarısı için ter döken futbol emekçilerinin haklarını korumaktan vazgeçemeyiz. Bizler etik ve estetik davranabildiğimiz ölçüde farklı ve ayrıcalıklı yapımızı koruyabiliriz. Böylece Beşiktaş insanın ön planda olduğu bir çekim merkezi halini alacaktır.”

1903 Cemiyeti

(Moda Kartalları)

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu