BeşiktaşBJKHürser TekinoktaySpor Haberleri

1903 Cemiyeti’nden Divan Kuruluna 5 kritik soru! “Divan’dan öte karar mercileri mi var?”

1903 Cemiyeti, Hürser Tekinoktay’ın başkan adaylığı başvurusunun Divan Kurulu üyesi İlhan Gölvan tarafından kabul edilmemesi üzerine bir açıklama yayınladı.

Cemiyetten yapılan açıklama ve Divan Kurulu’na yöneltilen sorular şöyle;

Bütün camiada olduğu gibi, bizim de bütün ilgimiz kulübümüzün yeni dönemini belirleyecek seçimlerde. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Herkesin bildiği gibi çok zorlu bir süreç geçiriyoruz ve geleceğe ümitle bakabilmemizin yolu, adil, tüzüğümüze uygun, eşitlik ilkesine riayet edilmiş bir seçimden geçiyor.

1903 Cemiyeti olarak, Mayıs ayında yapılacak Beşiktaş Olağan Genel Kurulu hakkında Divan Kurulu Başkanlığı’ndan, almış olduğu kararlar ve uygulamalarla ilgili olarak cevaplamasını beklediğimiz bazı sorular var.

1) Başkanlığa aday olabilmek için tüzüğümüzde yer alan 250 üyenin ıslak imzası dışında, tüzük maddesinde hiç belirtilmeyen, yorum gerektirecek herhangi bir emare bile bulunmayan fakat uygulamaya koyduğunuz noter tasdikli imza mecburiyetini, tüzüğün hangi maddesine göre ilan ettiniz. Bu tüzüğün gerekliliği midir, yoksa kişisel tercihlerle alınmış bir karar mıdır?

2) Başkan aday adayı olduğunu bir yıldan uzun süre önce kamuoyuna ilan etmiş olan Sayın Hürser Tekinoktay’ın, adaylık başvurusu esnasında yaşadığı ve camiayla paylaştığı, satır arasında gözden asla kaçırılmaması gereken, ıslak imzalı tutanakların önce sayılarak kontrol edildiği, imzayla kabul edilme aşamasında Sayın İlhan Gölvan’ın (kiminle yaptığını bilemediğimiz) telefon görüşmeleri sonrasında, dilekçe ve eklerinin dahi kabul edilmediğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Önce kontrol edilen ve sayılan, sonrasında kiminle yapıldığını bilmediğimiz görüşmelere istinaden reddedilen başvuru Divan Kurulu Başkanlığı’nın oybirliği ile mi uygulamaya alınmıştır. Yoksa Divan Kurulu Başkanlığı’ndan da öte karar mercileri var mıdır?

Sayın İlhan Gölvan’ın görüşme yaptığı ve ret kararını uygulatan sorumlu kişiyi bilmek hakkımızdır.

3) Yurtdışında olduğu belirtilen Sayın Tevfik Yamantürk’ün konuyla ilgili bilgisi var mıdır ve başvuru esnasındaki uygulamayla ilgili, aynı anda bilgilendirilmiş midir?

4) Başkan aday adaylarına getirilen koşullar gibi, yine tüzüğümüzde yer almayan ve kişinin anayasal haklarını da ihlal eden, bir üye ancak bir adaya imza verebilir dayatması, tüzüğün hangi maddesine göre uygulamaya alınmış ve camiaya ilan edilmiştir. Bu karar Genel Kurul Üyelerinin kişisel haklarının ihlal edilmesi değil midir?

5) Geçmiş dönemlerde Başkan adayı olarak seçimlere girmiş kişilerden 250 noter tasdikli imza alınmış mıdır? (Ki alınmışsa bile tüzüğe uygun değildir)

[adrotate banner=”103″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu