Ekonomi HaberleriHaberSpor Haberleri

Akıllara durgunluk veren Mario Gomez hadisesi! Kiralık oyuncu nasıl satılıyor?/ÖZEL

Beşiktaş’ta son günlerde ayyuka çıkan en önemli olaylardan bir diğeri Mario Gomez oldu.

Borcun ne kadar arttığı,hangi nedenlerden ötürü 1 milyar 117 milyona dayandığı tartışılagelirken,Beşiktaşlı taraftarların kafasını karıştıran en önemli olaylardan bir diğeride Mario Gomez’in kiralık olarak mı alındığı yoksa satınalma opsiyonuyla mı alındığı oldu.

Bilindiği üzere Mario Gomez, 2016 yaz döneminde Fiorentina’dan kiralanmış ve Beşiktaş A.Ş’nin KAP’a yaptığı bildirimde :

”Mario Gomez’in Şirketimize kiralanması konusunda Fiorentina kulübü ile opsiyonlu olarak anlaşmaya varılmıştır.Mario Gomez’e,2015-2016 sezonunda 3.500.000 Avro garanti ücreti ödenecektir.”ifadeleri yer almıştı.

Akabinde,Mario Gomezle 2 yıllık kiralık anlaşmasına varan Beşiktaş’ın oyuncunun istediği doğrultusunda birinci senenin sonunda tek taraflı feshin saklı olduğuda bir diğer basın yayın organlarına düşen haber olarak gündeme gelmişti.

Bir Garip Mario Gomez Hikayesi

Fakat son günlerde oyuncunun satınalma opsiyonuna dair Beşiktaş’ın KAP’a yaptığı herhangi bir bildirim dahi mevcut değilken,Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın oyuncuyu almak isteyen kulüplerin 20 Milyon Euro’yu gözden çıkarması gerekiyor açıklamalarıda bir başka kafa bulandıran konu oldu.

Beşiktaş’ın Gomez üzerinde ne tür bir satış hakkı olduğu,satınalma opsiyonunun dahi KAP bildiriminde gündeme gelemdiği kiralık bir oyuncunun ne şekilde kiralanan kulüp tarafından bonservis bedeli belirlenerek açıklama yapıldığı bilinmiyor.

Hakeza oyuncunun transferinde söz konusu menejeri ve Fiorentina başkanının açıklamalarıysa Fikret Orman’ın oyuncunun 20 Milyon Euro bedellerle satılmasını çürütür nitelikte.

Mario’nun Menejeri George Gardi’den Flaş Açıklamalar

Oyuncunun 1+1 yıl opsiyonlu olarak kiralandığı belirten menejeri George Gardi ”Eğer Beşiktaş üzerine düşeni yapmazsa oyuncu Fiorentina’ya geri dönebilir” açıklamasını yapmıştı.Bununlada yetinmeyen George Gardi açıklamalarına şu şekile devam etmişti.

Gomez’in, istemesi durumunda sezon sonunda ayrılabileceğini vurgulayan George Gardi, “Mario Türkiye’ye gideceğini hiç beklemiyordu. İlk olarak 3 yıllık sözleşme üzerine görüşüldü, sonra 2 yıla düşürüldü ve her yıl sonunda feshedilebilecek bir kiralık anlaşmasına çevrildi. Sezon sonunda ya da kontratının bitmesine 1 yıldan kısa bir süre kala, eğer Beşiktaş üzerine düşenleri yapmazsa, oyuncunun Fiorentina’ya dönme şansı var. Bunu Gomez seçti çünkü, baskı yaşamak istemedi. Onun ilk amacı, eğer her şey iyi giderse, 1 ya da 2 sene kalmak ve sonrasında kariyerini Almanya’da sonlandırmak”

George Gardi’den Sonra Della Valle’den Mario Gomez Geri Dönecek Açıklaması

George Gardi’nin satınalma konusunda hiçbir nüans vermediği bu açıklamalar sonrasında Gomez’in bonservisinin alınmışçasına satılabileceği konusunda açıklamalar yapan Beşiktaş cephesine bir diğer açıklamada Fiorentina Başkanından gelmişti.Fiorentina Başkanı Della Valle yaptığı açıklamada, “Gomez hala bizim oyuncumuz. Biz hala kendisinin en iyisini sahaya sürebileceğini düşündüğümüz için gelecek yıl kendisi geri dönecek. Onun için en iyisini diliyorum”

Mario Gomez Kiralık Mı? Bonservisli Mi?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Mario Gomez’in neye istinaden satılabileceğinin açıklanması ise bu oyuncunun satınalma opsiyonuna dair herhangi bir maddenin KAP’a bildirilmeden yapılması akıllara durgunluk verdi.

1+1 yıl opsiyonlu olarak alındığı söylenilen Gomez’in KAP açıklamasında tanımsız bir opsiyon ibaresi yer alıyor.Kullanılan opsiyon kelimesinin gizli bir satınalma bedeli içerip içermediği,alt maddelerinde açıklanmayan bir bonservis bedeli olup olmadığı,Fiorentina kulübüne Gomez’in geri dönme ihtimali ve Fiorentina üzerinden başka takımlara satılması halinde Beşiktaş’ın bu satış üzerinden herhangi bir bedel alıp almayacağı gibi farklı enstürümansal maddeleri içerip içermediği kamuoyuyla paylaşılmadı.

SPK ve KAP Hiçe Sayılıp Yatırımcılar Mağdur Mu Ediliyor?

Kiralık olarak alındığı İtalyan kulübü Fiorentinadan da satınalma opsiyonuna dair herhangi maddenin olduğuna istinaden açıklama gelmemesi SPK ve KAP nezdinde yatırım yapan yatırımcıların spekülatif olarak zarara uğratılmasına sebebiyet veriyor.

Flu açıklamaların ardı arkası kesilmeden Gomez’in satılabileceğine dair açıklamalar aynı zamanda küçük,orta ve büyük yatırımcıların Beşiktaş A.Ş hisslerine yatırım yapmasınında üstünü örtüyor.

Sözleşmede dahi olmayan,menejerinin ve kiralık geldiği kulübün başkanının geri dönebilir açıklamasına karşın,kalabileceğine işareten oyuncu isteği dışında Beşiktaş’ın oyuncuya karşı maddi yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde fesih hakkını elinde tutan Gomez’in,Beşiktaş’ın tam bonservisli oyuncusu olmasına işaret eden herhangi bir madde aydınlatma platformlarına yansımamış durumda.

Buna istinaden Fikret Orman’ın Gomez’e 20 Milyon Euro bedel biçmesinin nereden ve nasıl kaynaklandığı Beşiktaşlı taraftarlar tarafından merak ediliyor.

[adrotate banner=”283″]

 

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu