HaberSpor HaberleriYıldırım Demirören

Yıldırım Demirören mahkemede ifade verdi

Yıldırım DemirörenDemirören AVM’nin inşaatı sırasında yakınında bulunan tarihi binalara zarar verildiği iddiasıyla açılan davada Yıldırım Demirören sanık sıfatıyla ifade verdi. Demirören ailesinin tamamı ‘Yapılanlardan haberimiz yok’ dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet iddiasıyla yargılandığı davada ifade verdi.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne görülen davanın 2. duruşmasında sanıklar Yıldırım Demirören ve Fikret Tayfun Demirören ile tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Yıldırım Demirören, iş adamı olduğunu ve aylık gelirinin 150 bin lira olduğunu söyledi. Yıldırım Demirören savunmasında bazı yapılması gereken işlerle ilgili yönetim kurulu olarak tespitte bulunup karar verdiklerini söyledi. Demirören, “Uygulamasını da Toros Doruk isimli yetkilimize bıraktık. Kararımızın uygulanmasını o yerine getirdi. Konuyla ilgili fazlaca bilgiye sahip değilim.” dedi.

Sanık Fikret Tayfun Erdoğan da hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini ifade ederek, “Yargılamaya konu olan Taksim Gayrimenkul Yatırımı Geliştirme ve İşletmecilik A.Ş’ye ait bir yerdir. Bir yönetim kurulu kararı olarak yapılması gerekenleri tespit edip karar aldık. Uygulaması ise yetkililerimiz tarafından yapıldı. Teknik olarak detay bilmiyorum.” diye konuştu.

Diğer sanık Fikret Tayfun Demirören de aldıkları kararın nasıl uygulandığı konusunda bilgi sahibi olmadığı söyledi.

Hakim, sanıklar Demir Toros Doruk, Erdoğan Demirören, Tülin Demirören ve Meltem Oktay’ın mazeret taleplerini kabul ederek, bir sonraki duruşmaya tekrar çağrılmalarına karar verdi.

İstanbul 2 no’lu Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, korunması gerekli Kültür varlığı olarak tescil edilmesine rağmen Beyoğlu Hüseyinağa Mahallesi’nde bulunan taşınmazın onaylı projesine aykırı olarak izinsiz yıkım yapıldığını belirterek yaptığı suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İnşaatın bodrum kata inen merdivenlerin moloz dolu olduğu için alt kata inilemediği ve çatı katının açılarak binadaki tahribatın artmasına neden olduğu ifade edildi.

Bu tahribatın aynı adreste bulunan inşaattan kaynaklandığını tespit edildiği vurgulanan iddianamede, sözkonusu taşınmazın sanıklar Erdoğan Demirören ile eşi Tülin Demirören ve çocukları Yıldırım Demirören, Fikret Demirören ve Merve Demirören adına kayıtlı olduğu belirtildi. Diğer sanık Demir Toros Doruk’un ise şirketin yetkili temsilcisi olduğu anlatılan iddianamede, sanıkların ayrı ayrı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

[adrotate banner=”281″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu