HaberSpor HaberleriYıldırım Demirören

Yetki verildi! Fikret Orman Yıldırım Demirören’i mahkemeye verebilecek mi?

Beşiktaş’ın UEFA’dan men edilmesine yol açan Yıldırım Demirören ve yönetiminin uygulamalarında sahtecilik tespit edilmesi halinde dava açılması için Fikret Orman yönetimine yetki verildi.

Kulübün hesaplarında yapılan incelemede idari ve mali anlamda, hile, basiretsizlik ve evrakta sahtecilik tespit edilmesi halinde buna sebep olan eski yönetim kurulu üyeleri ve sorumlular hakkında dava açılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi yönündeki önerge kabul edildi.

Dün yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısının sonunda Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan, toplantının başında gündeme ek madde olması talep edilen önergeyle ilgili olarak, “Pek çok derneğin ve Futbol Federasyonu’nun statüsünde olağanüstü kongrelerde gündem değişikliği yapılamayacağını öngören hükümler var. Bizim kulübümüzde böyle bir hüküm yok. Ancak bunun karşısındaki bir hukuki görüş, olağanüstü kongrelerde gündem değişikliği yapılamayacağı yönünde iddialar var” dedi.

fikret orman demirorenGürkan, daha sonra “Geçmiş yıllara ait hesapların mevcut yönetim kurulu tarafından bağımsız denetim firma veya firmalarına denetletilip, incelendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu denetim firmalarının raporlarının bizlerle paylaşılmasını, çıkan sonuçta idari ve mali anlamda hile, basiretsizlik ve evrakta sahtecilik tespit edildiği taktirde sebebiyet veren eski yönetim kurulu üyeleri ve sorumlular hakkında Türk Ceza Kanunu, dernekler kanunu ve Beşiktaş Kulübü tüzüğünün ilgili maddeleri gereğince gerekli davaların açılması için yönetim kuruluna yetki verilmesinin genel kurulda da oylanmasını talep ediyoruz” şeklindeki önergeyi bir kez daha okudu.

Daha sonra yapılan oylamada, önerge kabul edildi. Gürkan, bunun üzerine, “Önerge kabul edildi. Yönetim kurulunun var olan yetkisi genel kurul kararıyla tekrar hatırlatılmıştır” dedi.

Şimdi merakla beklenen şey, yönetime geldiği günden beri Yıldırım Demirören yönetiminden hesap sormak adına hiçbir somut adım atmayan Fikret Orman’ın ne yapacağı…

Skandal iddialar mağlubiyetlerle unutulmasın! Jorge Mendes ve Ahmet Bulut’un enteresan Beşiktaş macerası!

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu