Politika Haberleri

Uğur Mumcu Hamburg’da anıldı

ugur mumcu anma18 yıl önce faili meçhul bir cinayetle katledilen Uğur Mumcu Almanya’nın Hamburg kentinde anıldı. Özge Mumcu “Gerçekler açığa çıkarılsın” dedi.

Hamburg ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) ve Sosyal Demokrat Halkçı Derneği (SHD) tarafından düzenlenen anma etkinliğinde Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu, “Babam ölmeden önce Kürt dosyası, PKK, ticaret ve rabıta ilişkisini araştırıyordu. Asıl suçlular hala bulunamadı. Babamın öldürülmesi kesinlikle şahsi bir travma değil, Türkiye için büyük bir travmadır. Süleyman Demirel’den, bomba parçalarını süpürenlere kadar birçok kişi için suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Kim incinirse incinsin gerçeklerin açığa çıkması gerektiğini ifade eden Özge Mumcu, “Uğur Mumcu herkesi kucaklayan bir kişiydi. Kurduğumuz Toplumsal Bellek Platformu’nda Hrant Dink’in eşinden, Musa Anter’in kızına, Sivas’da katledilenlerin yakınlarına kadar herkes var. Ortak duygular, ortak beklentiler, ortak barış talepleri. Biz sanki bir aile olduk. Çünkü aynı dili konuşuyoruz. Babamı kaybettiğimde 11 yaşındaydım. Uğur Mumcu Gazetecilik Vakfı ile Uğur Mumcu’nun ideolojisini gelecek kuşaklara aktarıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Özge Mumcu’ya kumdan yapılan Uğur Mumcu resmi hediye edildi. Sanatçı Hüseyin Duman ise bağlamasıyla Uğur Mumcu’nun sevdiği türküleri seslendirdi. Toplantıya Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Hamburg Etnoğrafya Müzesi Müdürü Wulf Köpke ve Türk milletvekili adayları ile çok sayıda davetli katıldı.

[adrotate banner=”93″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu