HaberSpor Haberleri

Tüzüğe tepki çığ gibi! Tartışmalı tüm maddelere “hayır” denecek

kongre akatlarFikret Orman yönetiminin alelacele hazırladığı ve camiada büyük tepkiyle karşılanan tüzük taslağının oylanacağı Genel Kurul öncesinde muhalefet ortak bir karar aldı.

Beşiktaş’ta 5 Mayıs Pazar günü Akatlar’da gerçekleştirilecek tüzük tadil genel kurulunda Beşiktaş’ın kaderi belli olacak. Fikret Orman ve yönetimi tarafından hazırlanan ve 2016’dan sonra yürürlüğe girmesinin planlanması nedeniyle büyük eleştirilere yol açan tüzük taslağına tepkiler çığ gibi büyüdü.

Fikret Orman yönetimi içinde bile Levent Erdoğan, Adnan Dalgakıran gibi isimler tarafından kabul görmeyen tüzük taslağının maddelerinin tek tek oylanacak olması tüzüğün birçok maddesine karşı çıkanları ortak karar almaya yöneltti.

Oyların bölünmesini engellemek isteyen muhalefet, tüzük taslağının tartışmalı tüm maddelerine hep birlikte  “hayır” oyu verme kararı aldı.

Bu arada Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz de tüzüğe tepki gösteren isimlerden. Milliyet’e konuşan Yalçın Karadeniz, “Uluslararası denetim şirketine açık bir ortamda rakamı böylesine yükseltebiliyorsan, kasadaki paranı da küçük gösterebilirsin. Bu durumda biz kime inanacağız? Bunları ortaya çıkaracak olan Denetleme Kurulu’dur. Ancak yeni tüzükle o kurulun üye sayısı 5’ten 3’e indiriliyor. Üstelik Başkan izin verirse denetleme yapabilecekler. Beşiktaş’ın seçimden önce huzura ihtiyacı var. Şimdi ne oldu da apar topar seçime gidiliyor?” diye konuştu.

[adrotate banner=”292″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu