HaberSpor Haberleri

Sivasspor: 1 – Beşiktaş: 1 (Video)

sivas bjk

Sivasspor Beşiktaş maçı özeti (Video) Spor Toto Süper Lig’de 26. haftanın açılış maçında Sivasspor Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş galibiyet hasretini 4 maça çıkardı. / Sivasspor Beşiktaş maçı…

Spor Toto Süper Lig’de son üç maçını kaybeden ve gol bile atamayan Beşiktaş Sivasspor deplasmanında da 1 puanla yetindi. 42. dakikada Tomas Sivok’un kafa golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan, ilk 45 dakikada sahanın tek hakimi olan Beşiktaş, ikinci yarıda adeta sahadan silindi. Karşılaşmanın ikinci yarısında yakaladığı birçok kontra atak fırsatında son hamleleri yapamayan Beşiktaş 85. dakikada Erman Kılıç’ın mükemmel golüne engel olamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı.

Sivasspor Beşiktaş maçı dakikaları;

11. dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında, Necip topu ceza alanı yayına doğru gönderdi. Mustafa’nın ceza alanı çizgisi üzerinde göğsüyle indirdiği topu önünde bulan Holosko’nun vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
14. dakikada soldan ceza alanına giren Fernandes’in kale alanına gönderdiği topa, Mustafa Pektemek dokunamayınca Beşiktaş net bir fırsattan yararlanamadı. Kaleye paralel giden top, auta çıktı.
21. dakikada gelişen Beşiktaş atağında, topla rakip ceza alanına hareketlenen Mustafa Pektemek, meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Veli’ye aktardı. Veli’nin vuruşunda kaleci Nihat’ın ayaklarından dönen topu önünde bulan Fernandes’in vuruşunda ise Ziya, meşin yuvarlağı çizgiden çıkararak kornere gönderdi. Fernandes’in kullandığı korner atışında kale alanındaki Sivok’un kafa vuruşunda, Kıvanç topu çizgi üzerinden çıkararak tehlikeyi önledi.
25. dakikada gelişen Sivasspor atağında, rakibinden şık bir hareketle sıyrılan Grosicki’nin şutunda, top auta çıktı.
34. dakikada Ernst’in savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Fernandes’in çapraz pozisyonda yerden sert vuruşunda, kaleci Nihat meşin yuvarlağı ayaklarıyla kurtararak kornere çeldi.
43. dakikada Beşiktaş’ın golü geldi. Sol kanatta Veli’nin düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı, Fernandes falsolu bir şekilde kullandı. Fernandes’in kale alanına gönderdiği topa rakipleri arasında iyi yükselen Tomas Sivok, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 0-1. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Sivasspor Beşiktaş maçı ilk yarısı siyah beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Sivasspor Beşiktaş maç özeti için tıklayın

46. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında savunmanın arkasına gönderilen topa hareketlenen Mustafa Pektemek, bir anda kaleci Nihat ile karşı karşıya kaldı. Mustafa’ya yetişen Navratil, rakibinin rahat pozisyonda vuruş yapmasına fırsat vermeyince, Beşiktaş net bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
52. dakikada sol kanattan Erman’ın ceza alanına gönderdiği topa hareketlenen Eneramo’nun zor pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Cenk tarafından kontrol edildi.
61. dakikadaki Beşiktaş atağında Veli’nin ara pasında topa hareketlenen Fernandes, bir anda gol pozisyonuna girdi. Fernandes’in ayağından kaçırdığı topa hamle yapan kaleci Nihat, kayarak meşin yuvarlağı oyun alanının dışına gönderdi.
65. dakikada Ziya’nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Grosicki, uzak mesafeden çok sert vurdu. Kaleci Cenk, kaleye yönelen meşin yuvarlağı son anda çeldi. Dönen topa Egemen ile birlikte hareketlenen Sivassporlu Rajnoch’un yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla direğin üstünden auta çıktı.  75. dakikada Ziya’nın ceza alanına gönderdiği topa iyi yükselen Pedriel’in kafa vuruşunda kaleci Cenk, topu üst direğe çarpacağı sırada eliyle kontrol etmek istedi. Müdahalenin ardından kale alanının sol çaprazına düşen topu önünde bulan Eneramo’nun çapraz pozisyonda vuruşunda meşin yuvarlak, savunmaya çarparak kornere çıktı.  80. dakikada Fernandes’in pasıyla topla buluşan Mustafa Pektemek’in ceza alanı dışından yaptığı vuruşta falso kazanan meşin yuvarlak, direğin yanından auta gitti.  83. dakikada sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Ziya’nın kale alanına gönderdiği topu Beşiktaş savunması uzaklaştıramadı. Kale alanında oluşan karambolde son olarak meşin yuvarlağı önünde bulan Eneramo’nun dönerek vuruşunda kaleci Cenk’i de geçen topu, Egemen son anda çizgiden çıkardı.  85. dakikada sol kanatta topla buluşan Erman, rakibinden şık bir hareketle sıyrıldıktan sonra uzak mesafeden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Sivasspor Beşiktaş maçı skoruna denge geldi: 1-1.
88. dakikada Erman’ın kullandığı korner atışında ön direğe doğru hareketlenen Navratil’in kafa vuruşunda top, direğin yanından auta çıktı.
90. dakikada gelişen Sivasspor atağında sağ kanattan topla rakip ceza alanına yönelen Mehmet Nas, ceza alanına girerken Pedriel ile verkaç yaptı. Pedriel, istediği pası veremeyince Sivasspor net bir fırsattan da yararlanamadı. Bu pozisyonda kaleci Cenk topu kontrol etti.  Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sivasspor Beşiktaş maçı 1-1 berabere bitti.

Sivasspor Beşiktaş maçı notları;

Ligin flaş takımlarından Sivasspor ile ligdeki son 3 maçından mağlup ayrılan Beşiktaş arasındaki puan mücadelesine, soğuk ve kar yağışlı havaya rağmen futbolseverler ilgi gösterdi. Maraton ve kapalı tribünlerde yerini alan Sivassporlu taraftarlar, takımını coşkulu bir şekilde destekledi.
Beşiktaşlı taraftarlar da zorlu Sivas deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Sivas 4 Eylül Stadı’nın Havuz Tarafı Kale Arkası Tribünü’nde yerini alan yaklaşık 650 Beşiktaşlı taraftar, siyah-beyazlı takıma destek verdi. Maçta kadın ve çocuk taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak takımlarını destekledi.
Maçta ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görevli çok sayıda basın mensubu görev yaptı. Karşılaşmaya 76 medya mensubu akredite yaptırdı. Müsabakayı her iki takımın yöneticileri protokol tribününde birlikte izledi.

-Alttan ısıtmalı zemin futbol oynamaya müsait-

Maç öncesinde başlayan yoğun kar yağışı etkili oldu. Yağışın etkisiyle saha zeminini kaplayan kar birikintileri görevlilerce temizlendi. Zemin, yoğun kar yağışına rağmen alttan ısıtma sistemi sayesinde karşılaşmaya hazır hale getirildi. Zeminde kar birikintisi ve buz tabakası olmadığı gözlendi.
Kar yağışının etkisini devam ettirdiği maç sırasında, hava sıcaklığı skorborda eksi 3 derece olarak yansıdı. Bu arada, basın tribününde görev yapan bazı medya mensuplarının elektrikli ısıtıcı ile ısınmaya çalıştıkları gözlendi.

-”İyi ki doğdun büyük başkan”-

Sivassporlu taraftarlar, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında temmuz ayından bu yana Metris Cezaevinde tutuklu bulunan ve 22 Ocak 1965 doğumlu olan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz için tribünde ”İyi ki doğdun büyük başkan” yazılı pankart açtı.

-Beşiktaş’ta 8 eksik-

Sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle kadro sıkıntısı yaşayan Beşiktaş, Sivasspor karşısına 8 oyuncusundan eksik çıktı. Fenerbahçe derbisinde de bazı as oyuncularından yoksun mücadele eden Beşiktaş’ta teknik direktör Carlos Carvalhal, kadro kurmakta güçlük çekti.
Carvalhal, Fenerbahçe maçında ilk 11’de şans verdiği Simao Sabrosa ve Ersan Gülüm ile Mehmet Akyüz, Sidnei Da Silva, Edu, Ekrem Dağ ve genç kaleci Umut Kaya’yı yedek soyundurdu.

-Fernandes takımdaki yerini aldı-

Kırmızı kart cezası nedeniyle son 2 lig maçında forma giyemeyen Portekizli oyuncu Manuel Fernandes, Sivasspor karşısında takımdaki yerini aldı.
Kayserispor ile deplasmanda oynanan maçta kırmızı kart gören futbolcu, 2 maçlık cezası nedeniyle Mersin İdmanyurdu ve Fenerbahçe maçlarında forma giyememişti.
Beşiktaş, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nca (PFDK), Mersin İdmanyurdu maçında kırmızı kart gören ve rakip takım oyuncusuna yönelik faulü nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakadan men cezası verilen Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma’dan da yoksun bir kadroyla mücadele etti.
Kart cezası nedeniyle geçen haftaki Fenerbahçe derbisinde de forma giyemeyen Portekizli oyuncu Quaresma, 2 maçlık cezasını Sivasspor maçıyla tamamlayacak.
Quaresma’nın yanı sıra Hugo Almeida, Rüştü Reçber, Roberto Hilbert, İsmail Köybaşı, Julio Alves, Mehmet Aurelio ve Atınç Nukan, sakatlıkları nedeniyle Sivasspor karşısında forma giymedi.
Öte yandan, Beşiktaş’ta 3’er sarı kartı bulunan Simao Sabrosa ve İbrahim Toraman, Sivas deplasmanında da sarı kart görmeleri durumunda cezalı olacak ve gelecek haftaki Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.
Sivasspor ise Beşiktaş karşısına sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Hayrettin Yerlikaya dışında tam kadroyla çıktı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, Mersin İdmanyurdu karşısında deplasmanda 5-1 kazanan kadroda tek değişiklik yaparak, Faty’nin yerine sağ bekte Uğur Kavuk’a görev verdi. Çalımbay, kaleci Atilla Koca ile Mehmet Nas, Cihan Özkara, Jasques Faty, Murat Akça, Kağan Konuk ve Ricardo Pedreiel Suarez’i de yedekler arasında bekletti.

-Beşiktaş moral bulmak istiyor-

Ligde son 3 haftada Kayserispor, Mersin İdmanyurdu ve Fenerbahçe karşısında aldığı mağlubiyetleri unutturmak isteyen Beşiktaş, Portekiz temsilcisi Braga ile 14 Şubat Salı günü deplasmanda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçı öncesi moral bulmak istiyor. Kötü gidişe ”dur” demek isteyen Beşiktaş, Sivasspor karşısında galip gelerek çıkışa geçmeyi hedefliyor.

-Sivasspor seriyi devam ettirme peşinde-

Ligde iç sahada yaptığı son 12 maçta bileği bükülmeyen Sivasspor, evindeki 12 maçlık yenilmezlik serisini Beşiktaş karşısında da sürdürmeyi hedefliyor.
Ligin 2. haftasında 18 Eylül 2011’de Sivas’ta Eskişehirspor’a 4-0 mağlup olan Sivasspor, Eskişehirspor yenilgisinin ardından bugüne dek geçen 144 günlük sürede ligde sahasında çıktığı 12 maçta 7 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti.

-14. randevu-

Sivasspor ile Beşiktaş, bu maçla birlikte ligde 14. kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında geride kalan 13 maçta Beşiktaş 6, Sivasspor 4 galibiyet elde ederken, 3 maç da berabere sonuçlandı. Sivas’ta oynanan 6 karşılaşmanın 4’ünü Beşiktaş, 1’ini Sivasspor kazanırken, 1 müsabaka ise beraberlikle bitti.
Rıza Çalımbay da Sivasspor’un başında Beşiktaş’a karşı ligdeki 4. sınavını verdi. Çalımbay’ın ekibi, 1 kez mağlup ettiği siyah-beyazlılara 2 defa da yenildi. Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, geçen sezonun ikinci yarısında Sivas’ta Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etmişti. ”Yiğidolar”, bu maçla birlikte ”4 Büyüklere” karşı da 53. sınavına çıktı.

[adrotate banner=”118″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu