HaberSpor Haberleri

Beşiktaş’ta “Shaquille O’Neal” iddiası

shaq imza613

Alen Iverson’ı transfer ederek tüm dünyada büyük sükse yapan Beşiktaş Cola Turka’nın gelecek sezon da 38 yaşındaki Shaquille O’Neal’ı kadrosuna katacağı iddia edildi.

Vatan gazetesinin haberi;

Beşiktaş’ın basketbol şube sorumlusu Şeref Yalçın, VATAN’a açıkladı: “Amerika’da Shaq ile görüştüm. Kendisi ‘Bu sezon
Boston’la şampiyon olmak istiyorum. Ama seneye Türkiye’ye gelirim’ dedi..

BU yıl Guti, Q7, Iverson gibi transferlerle dünya çapında etki uyandıran Beşiktaş, basketbolda yeni bir bomba patlatmak için hazırlıklara başladı..

VATAN’IN ulaştığı bilgilere göre Iverson transferiyle 12’den vurduğunu düşünen siyah-beyazlılar NBA’in dünya çapındaki bir başka yıldızına da transfer teklifi yaptı..

Iverson transferi sırasında Amerika’da Shaquille O’Neal ile masaya oturan Beşiktaş Basketbol Şubesi Sorumlusu Şeref Yalçın, ‘dev’ ile anlaşma noktasına geldi. Ancak, Boston formasıyla NBA şampiyonluğu kovalayan 38 yaşındaki pivot bu sezon için “hayır” yanıtını verip, 2011-12’ye yeşil ışık yaktı..

SÖZÜ fazla uzatmadan bu bilginin teyidi için Şeref Yalçın’ı aradık.. İşte Yalçın’ın ağzından ‘Shaqa’ gibi transferin öyküsü:

“IVERSON transferi bizim için bir rüya olarak başladı.. Hiç kimse bu kadar kariyerli bir oyuncunun Türkiye’ye geleceğine inanmadı.. Bizim dışımızda..

‘MALİYETİ IVERSON’A YAKIN’

DOĞRU duymuşsunuz, Iverson için ABD’ye gittiğimde O’Neal’a da transfer teklifi yaptım.. Kendisi bana ‘Bu sezon Boston’la şampiyon olmayı hedefliyorum.. Ama gelecek sezon Beşiktaş’a gelirim” dedi.. Zaten Iverson’la da sürekli kontak halinde ve Beşiktaş’la ilgili her türlü bilgiyi alıyor.. Şimdi yine bazı insanlar ortaya çıkıp ‘Shaq Türkiye’ye gelmez’ diyecektir. Ama gelme ihtimali çok yüksek.. Maliyetinin de Iverson’dan (yıllık 1.5 milyon dolar) biraz fazla olacağını söyleyebilirim..”

Gönüllerde taht kurar-Kaan Kural

O’NEAL sadece basketbol dünyasında değil Amerikan eğlence ve medya sektöründe de önemli bir isim. Şu sıralar ülkemizde FX kanalında da yayınlanan “Shaq vs.” isimli, gayet dolgun ücret aldığı programı başta olmak üzere pek çok medya bağlantısı, basketbol parkesi dışında da para kazandığı, severek, kendisini adayarak yaptığı pek çok işi var. Bütün bunları bırakıp yurtdışına gitmesi kolay değil.

ABD’Yİ BIRAKMAZ GİBİ..

GELİRSE Avrupa’ya alışması zaman alır. 38’ine geldiğini ve fiziksel olarak çok yıprandığını da hesaba katmak gerekli. Ancak uzun bir zaman sonra bu yıl kendisine iyi bakmanın ödülünü Boston’da oldukça verimli bir sezon başlangıcı yaparak aldı.

AVRUPA basketbolunun temeli olan ikili oyun savunmasında çok sorunlu bir isim Shaq. Çok çabuk faul problemine girecektir. Ama onun dışında fiziksel özellikleri ile rakiplerin stratejilerini değiştirecektir. Saha dışında ise o kendine has sıcaklığı ve şovmenliği ile her gönülde taht kurar. Yine de ABD dışında oynaması, oynamayı geçelim yaşaması şimdilik imkânsız gibi. Basketbolu bırakıp eğlence sektörüne yönelmesi çok daha yakın bir ihtimal.

Kariyeri boyunca yarım milyar dolar kazandı

KARİYERİ boyunca NBA’in en sevilen isimlerinden biri olan Shaq, sadece oynadığı takımlardan 290 milyon dolar kazandı. Sponsorluk, reklam ve medya anlaşmalarında da her dönemin aranılan ismi olan 2.16’lık ‘dev’ oyuncu bu alanlardan ise yaklaşık olarak 150-200 milyon dolar gelir elde etti ve toplamda kazandığı 450-500 milyon dolarla NBA tarihinin en çok kazanan isimlerinden biri haline geldi.

6 albümü, 11 filmi var

BASKETBOLUN dışında tam bir şovmen olan Shaquille O’Neal, çıkardığı müzik albümlerinin yanı sıra sinema filmleriyle de medyanın dilinden hiç düşmedi. Rap müzik tarzında 5 stüdyo albümü çıkaran yıldızın bir de derleme albümü bulunuyor. Sinema kariyerine ise Blue Chips ve Kazaam filmleriyle adım atan Shaq daha sonra ise Good Burger, Steel, He Got Game, Freddy Got Fingered, The Wash, After Sunset, A Great Day in Hip Hop, Scary Movie 4, He House Bunny’de de oynadı.

Semih’le çok yakın arkadaş

O’NEAL, bu yıl NBA’e giden F.Bahçe’nin eski yıldızı Semih Erden’in de en büyük destekçisi. Boston’da çaylak sezonunu yaşayan genç oyuncuya her fırsatta destek olan 38’lik yıldız, “Semih kardeşim gibi” diyerek de aralarındaki dostluğu her fırsatta vurguluyor.

BİLİNDİĞİ gibi O’Neal, daha önce müslüman olmuştu.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu