HaberSpor Haberleri

Sezer ve Cumali’nin yetiştirme bedelleri nerede?

sezer ozmenBeşiktaş ve Çaykur Rizespor arasındaki enteresan genç futbolcu alışverişinde kafalarda soru işaretleri oluşmaya devam ediyor. 300 bin TL transfer bedeli karşılığında Rizespor’a verilen Sezer Özmen ve Cumali Bişi için ödenmesi gereken yetiştirme bedeli nerede?

Samet Aybaba önderliğinde müthiş bir gençleştirme (!) operasyonuna giden Beşiktaş’ta ilginç transfer gelişmeleri sürüyor. Bank Asya 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor’da geçtiğimiz sezon 30 maç forma giyen Sezer Özmen ile bir başka genç yetenek Cumali Bişi sadece 300 bin TL karşılığında bu kulübe verildi.

Beşiktaş’tan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklamada “Futbolcularımız Sezer Özmen ve Cumali Bişi Rizespor Futbol Yat. San. Ve Tic. A.Ş.’ne ; 300.000,- TL’sı karşılığı transfer edilmiştir. Sezer Özmen ‘in Rizespor Futbol Yat. San. Ve Tic. A.Ş. ile arasındaki sözleşme devam ettiği sure içerisinde Rizespor Futbol Yat. San. Ve Tic. A.Ş. Süper lige yükseldiği takdirde ayrıca 100.000,- TL’sı ek ücret alınacaktır” denildi.

Yetiştirme bedeli nerede?

14 yaşındayken Bakırköyspor’dan Beşiktaş’a kazandırılan Sezer Özmen ile yine aynı yaşta Darıca Gençlerbirliği’nden alınan Cumali Bişi için Çaykur Rizespor’da oynadıkları sezonlar çıkarıldığında Beşiktaş kulübünün 300 bin TL civarında yetiştirme bedeli alması gerekiyor.

Siyah beyazlı kulüpten borsaya gönderilen yazıda anlaşılan 300 bin TL’lik miktarın “transfer bedeli” olduğu açıkça görülüyor. Bu 300 bin TL transfer bedeliyse Beşiktaş’ın kasasına girmesi gereken en az 300 bin TL’lik yetiştirme tazminatı nerede?

Eğer borsaya yapılan bildirimde bahsedilen 300 bin TL transfer değil de yetiştirme bedeliyse defalarca milli takımın değişik yaş gruplarında forma giyen Sezer Öztürk ve Cumali Bişi neden Çaykur Rizespor’a bedava verildi?

Yönetimin bu konuda yapacağı açıklamayı Beşiktaş camiası ve Beşiktaş Postası olarak merakla bekliyoruz…

[adrotate banner=”254″]

 

Dikkati Çekenler

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu