HaberSpor Haberleri

Şeref Görkey (Voleci Şeref) vefatının 10. yılında anıldı!..

Şeref Görkey (Voleci Şeref) vefatının 10. yılında anıldı!.. Beşiktaş’ın unutulmaz futbolcularından Şeref Görkey (Voleci Şeref) vefatının 10. yılında anıldı / Beşiktaş Haberleri

Siyah – beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “10 Kasım 2004’te aramızdan ayrılan, Beşiktaş tarihine adını ‘Voleci Şeref’ olarak yazdıran Şeref Görkey’i vefatının 10. yılında saygıyla anıyoruz” denildi. Ligtv’nin haberine göre, 1914’te İstanbul’da doğan Şeref Görkey, 16 yaşında geldiği ve 20 yıl aralıksız formasını giydiği Beşiktaş’ta, Galatasaray’a 30, Fenerbahçe’ye 13 gol atarak, Hakkı Yeten’in (Baba Hakkı) ardından derbilere damgasını vurmayı başardı.

Görkey, futbol hayatı boyunca attığı toplam 320 golün 99’unu voleyle kaydetti ve bu nedenle “Voleci Şeref” olarak anıldı. Beşiktaş’ta pek çok başarıya imza atan, dönemindeki milli maç azlığından sadece bir kez A milli formayı giyebilen Şeref Görkey, futbolu bıraktıktan sonra Beykoz ve Adalet’in yanı sıra Beşiktaş’ta teknik direktörlük yaptı. 1962 yılında A Milli Takım’da teknik adamlık görevini üstlenen Görkey, 1960’ta Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi oldu.

[adrotate banner=”326″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu