Beşiktaş

Putin, bilim adamlarıyla iklim değişikliğini yerinde inceledi

putin iklimRusya Başbakanı Vladimir Putin, Lena-2010 adı verilen Rus-Alman bilim adamlarından oluşan bir heyetle Arktik bölgesi çevresi, uzak doğu Sibirya’nın geniş arazileri üzerinde bilimsel çalışmalara katıldı.

Bilim adamları ile birlikte topraktan örnek toplayan Putin’e bölgede bulunan mamut iskeletlerinden parçalar gösterildi. Rusya’da yaz döneminde aşırı sıcaklar nedeni ile ortaya çıkan yangınları hatırlatan Putin, mevsim değişikliklerini bu yıl çok daha iyi anladıklarını söyledi. Bölgede bulunan meteoroloji istasyonunu da ziyaret eden Rusya Başbakanı, görevlilerle birlikte çay içerek sohbet etti. Önümüzdeki günlerde de bölgedeki çalışmalarını sürdürmesi beklenen Putin, Petropavlovsk-Kamchatsky’de bulunan Norilsk Nickel’in ana üretim fabrikalarında incelemelerde bulunacak.

1998′de inşa edilen santralde bilim adamları ile bir toplantı düzenleyen Rusya Başbakanı, “İklim değişiyor. Yangınlarla karşılaşınca bu yıl bunu çok daha iyi anladık” dedi. Yerkürenin de yaşayan bir varlık olduğunu, bazen insan eliyle zarar verildiğini ifade eden Putin, “Değişiklikler insan eli ile gerçekleşiyor. Bundan 10 bin yıl önce bölgede mamutlar yaşıyordu. Küresel ısınma denizlerin seviyesinin yükselmesine neden oldu ve bölgede yaşayan canlılar için yiyecekler azaldı” değerlendirmesinde bulundu.

Putin’in uçağı kötü hava koşulları nedeniyle Norilsk’e inemezken, Khatanga bölgesine iniş yaptı. Piyasa değeri 32 milyar doları bulan Norilsk’in devlet tarafından kontrol edilmesi ve ekonomik kriz sonrası süreçte modernleşme çalışmaları ele alınacak. Rusya Başbakanı’nın bilim adamlarına Doğu Sibirya bölgesinde petrol, doğalgaz, altın ve elmas gibi madenlerin toplam değerinin 5 trilyon doları bulduğunu söylediği kaydediliyor.

[adrotate group=”43″] [adrotate group=”53″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu