HaberSpor HaberleriYıldırım Demirören

Niye acaba? Yıldırım Demirören: Kulüplerin yüzde 90’ı borç batağında

Demirören

TFF Başkanı Yıldırım Demirören NTV Spor canlı yayınına katılarak birbirinden enteresan açıklamalar yaptı. Beşiktaş’ın borç batağına düşmesinin nedenlerinden bahsetmeyen Demirören ‘Kulüpler borç batağında, destek vermeyeceğiz’ dedi.

Türkiye’deki özerk futbol federasyonunun genel kurul yapısının kulüplerin varlığına dayandığını belirten Yıldırım Demirören “Ellerindeki 7’şer oydan dolayı yapıyorlar. Bu, federasyonları zorlamıştır ama beni zorlamıyor. Biz futbol adına bir şeyler yapmaya geldik. Değiştirdiğimiz talimatlara bakarsanız, talimatları sertleştirdik diyebiliriz. Bu sene mali kriterler çıkaracağız. Bu işi kafamıza koyduk” dedi.

Demirören, kriterleri tam olarak uygulamaya geçireceklerini ifade ederek “Kulüplerimizin yüzde 90’ı borç batağında. Biz bunlara destek vermeyeceğiz. Bu sistemin değişmesi gerekir. Ne yaparsanız yapın, elindeki gücünü tehdit olarak kullanma mantığını değiştiremezsiniz. Değişmesi gereken kulüplerin de dernekler yapısıdır. Senelerdir çıkmayan; ama Türk futbolu için önemli olan bu yasanın çıkması için çalışmalar devam ediyor. Mevcut kulüplerin mali yapısının da düzeltilmesi lazım. Burada da devlet ve hükümetin desteği lazım” diye konuştu.

UEFA’nın, mali kriterleri yerine getirmeyen kulüplere ceza verdiğinin hatırlatılması üzerine Demirören, “Biz bu sene ancak buna başlayacağız. Kulüpler Birliği’nde bunu konuştuk. Senelerce idare edilmişiz. Artık bu idare yok. Bir geçiş süreci olacak ama kesinlikle bu olacak” diye konuştu.

[adrotate banner=”267”]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu