Haber

Mersin’de dikkatsizlik yüzünden 4 hektar orman kül oldu

mersin orman yangini besiktas postasiHavaların ısınması ile orman yangınlarında da artış yaşanıyor. Orman yangınlarının bahçe temizliği ve piknik yapan vatandaşların dikkatsizliği sonucu çıkması dikkat çekiyor.

Mersin’de bahçe temizliği ve piknik yapan vatandaşların dikkatsizliği sonucu çıkan 4 orman yangınında 4 hektar orman kül oldu. Mersin’in Gülnar, Mut, Silifke ve Erdemli İlçelerinde çıkan yangınların hepsinde yapılan bütün uyarılara rağmen vatandaşların ihmali dikkat çekiyor.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, orman yangınlarında insan ihmalinin ilk sıralarda yer aldığını söyledi. Son günlerde rekor sıcaklıklar yaşandığını belirten Gözükara, vatandaşların çok dikkatli olmasını istedi.

Çıkan orman yangınlarına anında müdahale ederek söndürdüklerini kaydeden Gözükara, “Piknik yapan yada bahçe temizleyen vatandaşlarımızın bir anlık dikkatsizliği yılların emeklerini bir anda kül ediyor. Vatandaşlarımız özellikle rüzgarlı havalarda kesinlikle bahçe temizliği yapmamalı. Piknikçilerimiz de çok dikkatli davranmalı.” dedi. Gözükara, yangına neden olanlar hakkında yasal işlem yapıldığını sözlerine ekledi.

[adrotate group=”75″ banner=”77″] [adrotate group=”72″ banner=”73″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu