Haber

Libya’da son durum… Ölü sayısı 200’ü aştı

libya gosteriler bp

Libya’da muhaliflerin gösterilerine Muammer Kaddafi kurşunlarla kaşılık vermeye devam ediyor. Libya’daki olaylarda ölenlerin sayısı 200’ü geçti. Libya’da son durum…

Muammer Kaddafi karşıtlarının gösterileri hemen hemen tüm şehirlerde devam ederken Kaddafi’nin oğlunun yönettiği 1500 kişilik birlik göstericileri sniper silahlarla vurmaya devam ediyor. Protesto gösterilerinin merkezi konumundaki Bingazi’nin haricinde birçok şehirde gösteriler devam ediyor. Gösteriler devam ediyor ama Muammer Kaddafi’nin gaddar tutumu da can almayı sürdürüyor.

Önceki gün gösterilerde Kaddafi’nin özel birliği tarafından öldürülen 15 kişinin cenaze töreninde çevredeki binaların çatılarına konuşlanan nişancılar onlarca silahsız sivil Libyalı’yı öldürdü. Sniperlı katiller, Muammer Kaddafi’nin küçük oğlu Hamis tarafından kurulan ve “Hamis Birliği” olarak bilinen 1500 kişilik özel birliğe bağlı.

Libya’da son durum! Kaddafi çadırdan kaçtı

Olayların her geçen gün büyüdüğü Libya’da diktatör Muammer Kaddafi çadırını terk ederek bir sığınağa yerleşti. Bu arada Libya’da internet ve uydu telefonları çalışmıyor. Yabancı gazetecilerin ülkeye girmesi yasak. Kaddafi yanlıları başkent Trablus’ta gösteri yapmaya devam ederken Libya’nın önde gelen din adamları bir bildiri yayınlayarak Muammer Kaddafi’ye katliama son vermesi yönünde çağrı yaptı.

Kanlı olayların yaşandığı Libya’da Muammer Kaddafi’nin terör estiren oğlu Saif Al İslam konuştu. Küçük Kaddafi, son kurşun kalana kadar savaşacaklarını söyledi.

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Saif Al İslam, protesto gösterilerinde keskin nişancıların birçok Libyalı’yı öldürmesini “Ordumuzun eğitimi yeterli değil. Gösteriler sırasında yanlışlar yapıldı. Ölü sayısını abartıyorlar. Sadece 84 kişi öldü” diye yorumlayarak adeta kan dondurdu!

Ölüm makinesi haline gelen orduyu savunan Saif Al İslam, “Son adam kalana kadar, son ana kadar, son kurşun kalana kadar savaşacağız. Ne pahasına olursa olsun güç kullanmaya devam edeceğiz. Ordu babamın arkasında. Çatışmalar, petrol kuyularını alevler içerisinde bırakabilecek bir iç savaşa dönüşebilir” diye konuştu.

Saif Al İslam, olayların bittiği gün reformlar yapacaklarını da iddia ederek şöyle konuştu: Bazı askeri üsler, tanklar ve silahlar göstericilerin eline geçti. Biz Tunus ve Mısır değiliz. Ordu yeterli derecede eğitimli olmadığı için gösteriler sırasında yanlışlar yaptı. Batılıların verdiği kayıp rakamları abartılı. En fazla 84 kişi öldü. Şiddet durunca bazı reformlar yapacağız.

[adrotate banner=”93″] [adrotate banner=”94″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu