HaberSpor Haberleri

Kara Kartal Demba Ba ile uçtu! Beşiktaş 2-1 Partizan

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş, Partizan’a bir kez daha acımadı. Kara Kartal, ilk maçta 4-0 yendiği rakibini bu kez seyircisi önünde Demba Ba’nın golleriyle 2-1 yendi. Puanını 8’e çıkaran Beşiktaş, averajla Tottenham’ın önünde liderliğini sürdürdü ve gruptan çıkma yolunda dev bir adım attı.

Maça etkili başlayan Beşiktaş, ilk dakikalardan itibaren maçta üstünlüğünü kabul ettirdi. İlk tehlikeli gol pozisyonunu ise 16. dakikada Gökhan Töre ile yakaladı. Beşiktaş’ın Partizan’ı 4-0 yendiği maçın en etkili isimlerinden olan Gökhan Töre, cezasahası dışından çok sert vurdu. Kaleci Lukac son anda güçlükle topu kornere gönderdi.

18’inci dakikada Motta’nın soldan penaltı noktası üzerine ortasında Gökhan Töre gelişine vurdu. Top üstten auta gitti.

27’inci dakikada Partizan cezasahasının sol yan çizgisine yakın bölgeden kazanılan serbest vuruşu, Oğuzhan penaltı noktası üzerine ortaladı. Sivok’un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

30’da Olcay Şahan, Veli Kavlak ile verkaç yapıp cezasahasına girdi. Sağ çaprazdan voleyi vurdu; ancak top farklı şekilde üstten auta gitti.

İlk yarının kalan dakikalarında da gol olmadı ve takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Beşiktaş, 48’de tartışmalı bir karara kurban gitti. Olcay Şahan, penaltı noktası yakınından çok sert vurdu, top Stankovic’in eline çarpıp geri dönürken, hakem devam dedi.

51’de ise Partizan tehlikeli geldi. Grbic bir anda cezasahası içinde topla buluştu, vuruşunu yaptı, top az farkla auta gitti.
56’ıncı dakikada Gökhan Töre, topla cezasahasına girdi, Stankovic’in müdahelesinde yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

GOLÜ ATTI BEŞİKTAŞ TARİHİNE GETTİ
Penaltı atışı için topun başına geçen Demba Ba, topu ayrı kaleci Lukac’ı ayrı köşelere gönderdi ve 57. dakikada Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

61’inci dakikada Beşiktaş’ın 2. golü geldi. Ani gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre soldan cezasahası ön çizgisine indi. Sağdan bindirme yapan Demba Ba’nın önüne bıraktı. Senegalli golcü topu 2. kez ağlarla buluştururken; Beşiktaş iyice rahatlattı.

Takımını önce 1-0 ardından da 2-0 öne geçiren Demba Ba, Beşiktaş tarihine geçti. Senegalli golcü Avrupa Ligi’nde Beşiktaş formasıyla 7. golünü atarken, siyah-beyazlı ekibin bir sezonda Avrupa Kupaları’nda en çok gol atan oyuncusu oldu.

Dakikalar 77’yi gösterirken, Partizan’ın golü geldi. Markovic kaleyi tam karşıdan gören yaklaşık 27-28 metre uzaktan vurdu. Cenk’in müdahele edemediği top ağlarla buluştu ve fark bire indi.

Dakikalar 90+5’i gösterirken, Beşiktaş cezayayı yakınında kazanılan serbest vuruşu Drincic sert bir şekilde kaleye gönderdi.  Cenk’in müthiş kurtarışında top top altıpas içerisine düştü. Lazovic’in yetişip kaleye gönderdiği top üst direkte patladı. Defans topu uzaklaştırırken, Beşiktaş defansı derin nefes aldı. Maç da 2-1 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından puanını 8’e çıkaran Beşiktaş, Tottenham önünde averajla liderliğini sürdürdü. Siyah-Beyazlılar, Asteras ile 5. hafta maçında deplasmanda berabere kalsa bile tur atlayacak.

Kaynak : NTVSPOR

[adrotate banner=”267″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu