Haber

İstanbul’da sel! Kurbağalıdere ve Örnek deresi taştı! 1 işçi öldü (Video)

istanbul8haziran sel613

İstanbul’da yoğun yağmur hayatı felç etti. Anadolu yakasında birçok yeri su bastı, araçlar alt geçitlerde ve yollarda mahsur kaldı.

Avrupa yakasında da aniden bastıran yağmur nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yetkililer çok gerekli olmadıkça özel araçların kullanılmamasını istedi.

Dün öğle saatlerinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesinin ardından bugün ise tatilin söz konusu olmadığı öğrenildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, sağanağın Anadolu yakasında etkili olduğunu belirterek, “İlçe milli eğitim müdürleriyle görüşüyorum. Henüz okulların tatil edilmesi yönünde kararımız yok” dedi.

KURBAĞALIDERE TAŞTI! SUYA KAPILAN İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ!

Kadıköy’de Kurbağalıdere aşırı yağışlar nedeniyle taştı. Olayda yaralılar olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri müdahalede bulunuyor. Derenin taşması sonrasında çevre yollarda suyun yüksekliği 1 metreye kadar yükseldi.

Suya kapılan bir belediye işçisi tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Kadıköy Otosan geçidi de sular altında kaldı. Araçlar geçitte mahsur kaldı, ambulanslar ve itfaiye ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarıyor.

Aşırı yağmur nedeniyle E-5 ve TEM çevreyolunda büyük yoğunluk yaşanıyor. Yağmur nedeniyle kapanan yollar ve yolda kalan araçlar yüzünden işlerine yetişmek için yola çıkan vatandaşlar trafikte uzun süre beklemek zorunda kaldı.

ÖRNEK DERESİ DE TAŞTI!

Ataşehir Yenisahra Mahallesi’nden geçen Örnek Deresi’nin taşması sonucu çevredeki çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Sel nedeniyle bir işyerinin duvarları çökerken Yenisahra Stadı da su altında kaldı. Belediye ekipleri iş makineleri ile dere yatağını temizlemeye çalışıyor.

ÖĞLEYE KADAR SÜRECEK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, İstanbul’da halen aralıklarla devam eden sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların öğle saatlerine kadar süreceği bildirildi. Yetkililer vatandaşları, ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olası tehlikelere karşı uyardı.

30 DAKİKADA 45 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi’nden kenti etkileyen yağışla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

İstanbul’u dün etkisi altına alan yağış bugün sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam ediyor. Sağanak yağış özellikle Anadolu bölgesinde etkili oldu. D-10 karayolu Tuzla, Pendik, Kadıköy Uzun Çayır, Unkapanı köprüsü, Üsküdar Kurbağlıdere ve Küçüksuderesi taştı. Bölgede mahsur kalan araçlar itfaiye ve yol bakım ekipleri tarafından çekildi. Yağışların etkili olduğu bölgelerde, 1278 ihbar İSKİ, İtfaiye ve Yol Bakım Onarım müdürlüğü ekipleri tarafından değerlendirildi. İstanbul’da Son 30 dakika 45 kg. yağış düştü. Son iki günde İstanbul’a metrekareye 135 kg. yağış düştü”

[media id=199 width=600 height=340] [adrotate group=”40″] [adrotate group=”3″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu