Gündem

İstanbul’da balık sezonu kötü başladı

balik avi tekne613Balıkçılar, 15 Nisan’da başlayan av yasağının sona ermesiyle “Vira Bismillah” dedi. İstanbullu balıkçılar, ilk gün fırtınanın da etkisiyle umduğunu bulamadı. Balıkçıların az da olsa yüzünü güldüren, ağlara takılan istavrit oldu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, tüm denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağını 1 Eylül itibariyle ‘gırgır’ tekneleri için kaldırdı. Troy av yasağı ise 15 Eylül tarihine kadar devam edecek. Yasağın kaldırılmasıyla birlikte İstanbullu balıkçılar da av sezonunu açtı. Hazırlıkların ardından denize açılan balıkçılar, fırtınanın da etkisiyle ilk gün umduğunu bulamadı. Gece boyunca etkili olan ‘karayel’ nedeniyle balıkçı tekneleri Karadeniz’e açılamadı. Av için limandan ayrılan teknelerin çoğu ise Yenikapı’da bulunan İstanbul Su Ürünleri Hali’ne eli boş döndü.

Balık haline balıkla dönen balıkçıların ise az da olsa yüzünü güldüren istavrit oldu. İstanbullu balıkçılar, fırtınanın da etkili olduğu gecede ağlarının yeterince dolmadığını söyledi. Yaklaşık bir hafta daha durumun böyle devam edeceğini tahmin eden balıkçılar, daha sonra balığın bol geleceğini belirtti. Fiyat konusunda net konuşmayan balıkçılar, balığın bolluk durumuna ve hava koşullarına göre fiyatların düşeceğini ifade etti.

[adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu