Spor Haberleri

“İnönü Stadı için hiçbir yerden izin çıkmadı”

leventerdoganBeşiktaş’ın eski Asbaşkanı Levent Erdoğan, Fiyapı İnönü Stadı’nın yeniden yapımı için izin çıkmadığını iddia etti.

Levent Erdoğan, ‘Anıtlar Kurulu’ndan iznin çıkmadığını, ancak tartışma çıkartılarak dikkatlerin dağıtıldığını belirterek “Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın dediği gibi bu bir başlangıçtır: Buraya yeni stat yapılması için pek çok kriterin gerçeklemesi gerekir. Sadece zaman geçirmeyi amaçlayan, şaşırtıcı davranışlar içerisinde bulunulmaktadır. Sanki yeni stat için izin alınmış gibi maçlarımızı Olimpiyat Stadı’nda mı Türk Telekom Arena’da mı oynayalım tartışması başlatıldı. Gerçekler bu tartışmalarla perdelenmektedir. Anıtlar Kurulu’ndan alınmış bir izin söz konusu değildir. Statla ilgili hiçbir çalışma yapılmamaktadır” diye konuştu.

Radyospor’a konuşan Levent Erdoğan, stadın bir an önce yapılmaması durumunda bir facia ile karşı karşıya kalınacağını belirterek, “Stadın yeniden inşası yapılmadığı sürece bir faciayla karşı karşıya kalacağız. Beşiktaş’ın dışında neredeyse hepsinin kendilerine yakışır statları varken, bizim ise başımıza yıkılmaya hazır bir stadımız var.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Beşiktaş’ın Real Madrid’le birlikte gözlem altında tutulduğunu belirterek, kulübün çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

“Real Madrid’le birlikte Beşiktaş’ın mercek altında olduğu yolunda duyumlar var. UEFA kriterleri 3 yıl içerisinde yerine getirilmezse ağır yaptırımlar olacak. Bu zaten herkesin malumu.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

”Ne yazık ki Beşiktaş’ın ekonomik durumu iç açıcı değildir. Sayın başkan yönetimi devraldığında 18 milyon dolar olan borç bugün 500 trilyondur. Kulübün 100 milyon dolar olan gelirleri de maalesef harcanmıştır. Ayrıca 3-4 yıllık gelirler de temlik edildi. Beşiktaş, ekonomik açıdan UEFA kriterlerine uymayan bir konumdadır. Böyle giderse Beşiktaş’ı çok kötü günler bekliyor. Şampiyonluklar, barılar her zaman elde edilebilir. Ama her şeyden örce ekonomik yapının güçlü olması gerekir. Sayın başkan borçları aşağıya çekecek tedbirleri almazsa kulübe ancak oğlu talip olur; o zaman da Beşiktaş için hiç iyi olmaz.”

Amatör branşların kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Erdoğan, “Başkan ve yönetim kulübü aldıkları şekilde bırakmaları gerekir. 82 küsur oyuncu alınmış, kulübe çivi çakılmamıştır. Alınan oyuncuların hiçbiri ederinde satılmamış, zararına verilmişlerdir. Bu kulübü aldıkları gibi teslim etmezlerse, bunun vebali altında kalacaklardır. Aynıca amatör branşlara önem verilmiyor; neredeyse kapanması için dua ediliyor. Voleybolda rakiplerimiz Avrupa ve dünya şampiyonluğuna koşarken biz küme düşme tehlikesiyle karşı karşıyayız.” dedi.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu