HaberPolitika Haberleri

İlhan Selçuk’a veda (Video)

ilhan selcuk cenaze613Pazartesi günü hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

İlhan Selçuk için Türkiye’nin her yerinden gazete çalışanları ve Cumhuriyet gazetesi okurları Hacıbektaş’a otobüslerle akın ederken, ilçe halkı da cenaze törenine katıldı.

Düzenlenen törene; Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, CHP İzmir milletvekili Oğuz Oyan , DSP Genel Başkan Yardımcıları Uluç Gürkan, Önder Aksakal, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçebeli, Yaşar Okuyan, Hikmet Çetin, Fikret Ünlü, Mustafa Sarıgül, Prof. Dr. Alparslan Işıklı, Yalçın Bayer katıldı.

Işık Yenersu, Selçuk’un okurlarına yazdığı veda yazısını seslendirdi.

Daha sonra kürsüye çıkan Alev Coşkun, İlhan Selçuk’un manevi işkenceye dayanamadığını ifade ederek, “İlhan Selçuk son manevi işkenceye dayanamadı. Bu son hoyratlığa isyan etti. Sen Uğur Mumcu gibi en son basın ve demokrasi şehidisin. Neden Hacıbektaş’ı istedi? Büyük mizah ustası Turhan Selçuk’u çilehaneye yatırdık. Bugün İlhan Selçuk’u neden Hacıbektaş’a defnediyoruz. Çünkü her iki kardeş ‘Enel Hak’ka inanmışlardı. Hacı Bektaş Veli’nin dizinin dibinde yan yana oturmalarının anlamını çok iyi biliyorlar. Hacıbektaş halkının anlayacağını bilerek geldiler. Veli’nin himayesinde kalmak istiyorlardı” dedi.

[media id=214 width=600 height=340] [adrotate group=”38″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu