BJK HaberleriHaberSpor Haberleri

İşte İbrahim Akın’ın emniyette verdiği ifade

ibrahim akin tutuklandi bp2

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan futbolcu İbrahim Akın’ın emniyet müdürlüğünde verdiği ifade ortaya çıktı. İbrahim Akın ile menajeri arasındaki telefon konuşmaları şok edecek! / Şike Haberleri…

Habertürk’ten Hilal Öztürk’ün haberine göre; Savcılıkta iddiaları itiraf ettiği iddia edilen Akın’ın ifadeleri şöyle:

SORU: 11 Mayıs 2011 İbrahim’in Yusuf Turanlı ile yaptığı görüşme “Futbol hayatını bitiririm” diyenin kim olduğu soruldu.

İbrahim: Abi ben şimdi başkanın yanına çıktım. ‘Maçı alırsan prim vereceğim’ sana diyor. Oynayacağım yani söyleyeyim.
Yusuf Turanlı: Daha bu saatten sonra bir şey söyleyemem ki yaa. Yani tamam dedik, sonra rezil oluruz adamlara
İbrahim: Sonuçta kupa finaline çıkıyoruz değil mi? Hiçbir garantisi yok elimizde onların…
Turanlı: Hayır biliyorum ben oradaydım ya öyle konuşunca tamam dedim, onlar da rahatladı tamam dediler yani
İbrahim: Bundan önce niye bitiriyorlar değil mi? Peki abi biz yenersek ne olacak? A…g…dağıtacak ortalık değil mi?. Bizden değil de yani Beşiktaş tarafından düşününce kıyamet kopar yani. Ben birşeyler oynarım yani baktım çok şey large oluyor tamam deriz. Öbür türlü olursa abi valla ters bitebilir, yenersek almayacaklar mı?
Turanlı: Öyle birşey yok. ‘Keşke oynamasa ikisi de’ dedi. Yani diyeceğimiz şey şu, çıkacak oynayacak her türlü ya bunu diyebiliriz başka bir şey bulamayız yani. O gün söyleseydik bu söylediğini doğruydu
İbrahim: Şimdi çağırdı abi ne yapayım
Turanlı: Yav tehdit edecek bir şey yok ki neyi tehdit edecek.
İbrahim: Var abi var yaa. ‘Futbol hayatını bitiririm’ diyor
Turanlı: Neye istinaden söyleyecek kim biliyor ki bunu…
İbrahim: Ama ‘hayırlı olsun’ diyorlar abi maç için diyorlar. Yenince almayacaklar böyle saçmalık mı var ya.
Turanlı: Bunu her takım bekler anladın
İbrahim Akın: Zaten öyle alacaklarsa almasınlar, resmen şeymişiz gibi yani

CEVAP: Bana kimse öyle bir şey söylemedi. Ben Yusuf’u geçiştirmek için böyle konuştum, Yusuf kötü oynamamı istiyordu ben de kabul etmedim.

‘Poşette Toraman’ın forması vardı’

FENERBAHÇE-İBB: 2-0
SORU: Maçtan önce size veya başka futbolculara teşvik primi teklif eden ve şike yapmanız için sizi arayan oldu mu?
CEVAP: Maçtan önce menajerim beni arayarak kendisine şike teklif edildiğini, benim de bu maçta fazla zorlamamamı istedi. Sanırım fiyat olarak da 100 bin dolar vereceklerini söyledi. Fakat kabul etmedim. Teklifi de kimin yaptığını sormadım.

SORU: Maç öncesi şike nedeniyle devamlı görüşmeler yapıldığı, Aziz Yıldırım ve diğer yöneticilerin de görüşmeler içerisinde olduğu, sizin de bu konu hakkında Yusuf Turanlı ile görüşmeye gittiğiniz ve poşet teslimi aldığınız tespit edilmiştir.
CEVAP: Buluşmayı hatırlıyorum. Normal muhabbett ederek yemek yedik. Turanlı’nın diğer isimlerle görüşme yaptığını bilmiyordum. Turanlı’nın teşvik primi konusundaki görüşmelerini bilmiyorum.
SORU: İbrahim Akın’ın maçta gol atmamasına karşılık 100 bin dolar ya da Euro karşılığında anlaşma sağlandığı, 6 Mayıs’ta paranın teslimatı için Yusuf Turanlı’nın Ahmet Çelebi’den aldığı İbrahim Akın’ın telefon görüşmesinde 14 binini Kıbrıs’taki kumar borcuna yatırmasını, 16 binini kendisinin almasını, kalan 70 bini teslim etmesini istediği belirlendi.

CEVAP: Bu görüşmede siyah poşeti aldığım doğrudur. Poşette İbrahim Toraman’dan alınan Beşiktaş forması vardı. Fenerbahçe maçı sonrası teşvik primi almadım.

İmam: Parayı al, baba türbesinde kurban keseriz

SORU: İbrahim’in “Hocam birşey sormam lazım sana, hafta sonu Fenerle maçımız var ya… Demişler ki İbo gol atmasın 100 bin dolar para verelim ona diye. Hocanın da “Ne yapacaksın” diye sorduğu. Sonra da “Sizin takımın kaptanı hocası ne diyor” dediği. İbrahim’in “Onlar bir şey demiyor Hocam. Fenerbahçeli oldukları için onlar da bana kalkıp oynama veya gol atma diyemiyorlar, başkası tarafından söyleniyor bu. Yani bana gol atma diyorlar.” Hoca’nın da “Efendim yani onda bir şey yok ki bu gönül rıza olan bir şey. Yani sen gol atmayacaksın yerine para verecekler. Bizim burda benim köyde baba türbesi var ya, orada çok fakirler var. Kurban keseriz orada yedirirsin” dediği, İbrahim’in de “Doğru Hocam, tamam” yanıtını verdiği hatırlatıldı.
CEVAP: Yusuf Turanlı bahsettiğim gibi 100 bin dolar konusunda bana devamlı soru soruyordu, kabul etmemi istiyordu. Ben de dinen ve vicdanen kabul etmeyeceğimi söyledim. Israrlar üzerine Erzurum’da bir cami imamı olan ‘Ahmet’ isimli şahsı aradım dinen bir sakıncası olup olmadığını sordum. Fakat ben Hocanın cevabına rağmen vicdanen rahatsız olduğum için bu parayı kabul etmedim. İki gün sonra, Turanlı ile görüşmemde ‘Hoca kabul et’ dedi ama şu an düşündüm kabul etmiyorum dedim.

Fener’in teşvik primini Fahri Tatan’a anlatmış

SORU: İbrahim Akın’la Fahri Tatan arasında geçen konuşma soruldu:
İbrahim: Benim bu hafta maç var ya, şey yapıyorlar bana işte hani anlarsın ya
Fahri: Esktra haa…
İbrahim: Hee ama şey için yapıyorlar tam tersi.
Fahri: İnşallah koyarsın iki tane, iyi hazırlan bari o… çocuğu…
İbrahim: Onun için değil tam tersi için…
Fahri: Fener’den mi
İbrahim: Haa…

CEVAP: Fahri devamlı görüştüğüm arkadaşımdır. Turanlı’nın bana şike parası teklif ettiğini söylemiştim. Bu konuyu arkadaşlarımla gırgır amaçlı paylaştım.

100 bin ‘altılı’ şifresi mi?

SORU: Aşağıdaki telefon görüşmeleri soruldu
İbrahim: Bunu nakit mi alacaksın?
Turanlı: Konuşacağım… Şey yapma tamam. Akşam ona göre haber vereceğim.
İbrahim: Bugün de işte şey alacağım, bakalım ‘altılı’ var ya. Bugün verecekler.
Fahri: Altılıdan aldığın para ne oldu?
İbrahim: Gidiyorum şimdi bekliyorlar.
Fahri: 100 misli mi yani…

CEVAP: Burada konuştuğumuz para annemin evinin parasıdır. Bunu ‘şey nakit mi alacaksınız’ diyerek ev satın alındığında alınacak parayı diyorum.

‘Emenike’ye el attılar’
SORU: X şahsın İbrahim Akın’a Fener maçında oynayıp oynamayacağını sorduğu, ardından “Ha oynamasan da işte Emenike’ye el attılar ki, hani Fener maçında oynamasın. Bu bildim bileli var” dediği ve X şahsın kim olduğu soruldu.

CEVAP: Şahsı hatırlamıyorum ama görüşmeyi hatırladım. Benim transferimle alakalı görüşme yaptık. Bana Emenike’nin durumunu hatırlatarak ihtimali söyledi. Ben de böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Maçların hepsinde de çok güzel oynadım.

‘At çok hatırlamıyorum’
SORU: İbrahim’in Yusuf Turanlı ile görüşmesinde “Hocam benim atı almadın mı yaa… Olmaz abi öyle yaa, al sen onu” dediği. Turanlı’nın da “Sen öyle hiç şey yapma garanti yani” yanıtını verdiği, bu görüşmedeki yarış atının kimden ne karşılığında alınmasını istediği soruldu.
CEVAP: Çok atım var, hatırlamıyorum.

Şener’e şike mesajı
SORU: Kayıtlara göre 14 Mayıs 2011’de Zeki Mazlum, X şahsa cep telefonundan “Başkanım benden duymuş olmayın:) İbrahim Akın 200 milyar aldı Fener’den onu diyecektim” mesajını gönderdi. Sonra Zeki Mazlum’un X şahsı aradığı ve “O mesaj benim o arkadaşa geliyor. O da o şekilde bana attı. Ben de size yolladım. Bana da bir sporcu atıyor bu arkadaşıma.” X şahsın “Bunu …konuşurum ben sabah, öyle bir şey biz de duyduk abi” dediği, Mazlum’un da mesajı gönderen kişinin sağlam olduğunu
belirttiği hatırlatıldı.

CEVAP: Ben kesinlikle şike parası almadım bu kişinin kim olduğunu ve niye böyle konuştuğunu bilmiyorum.

Şifre uçak bileti mi?

TRABZONSPOR-İBB: 3-1
SORU: Maçtan önce teşvik pirimi teklif eden veya şike için sizi arayan oldu mu?
CEVAP: Menajerim Yusuf Turanlı şike parası teklif edildiğini belirterek kabul etmemi istedi. Takım arkadaşlarıma da bu durumu iletmemi ve çok iyi oynamalarını istedi. Ben de böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Fakat ısrar edince dayanamayarak Yusuf Turanlı’ya yalan söyledim, arkadaşlarımın isimlerini verdim.
SORU: Tarabzon-İBB maçında yapılan şike nedeniyle sürekli görüşmeler yapıldığı, sizin de Yusuf Turanlı ile görüşmeye gititğinizde yanınızda İskender Alın’ın da olduğu tespit edildi.
CEVAP: Bu görüşmeyi hatırlıyorum. Görüşme benim ve İskender Alın’ın Beşiktaş’a transferi konusundaydı, kesinlikle Trabzon maçıyla alakalı değildi.

SORU: 12 Mayıs 2011’de İlhan Ekşioğlu’nun Abdullah Başak ile yaptığı görüşmede “O 7 kişinin uçak biletini aldım” dediği, Abdullah Başak’ın “Tamam anladım” dediği tespit edildi. Yusuf Turanlı’nın da aynı gün 7 kişilik İBB’li oyuncu grubuyla maçta örgütten teşvik primi almaları konusunda anlaştığı soruldu.
CEVAP: Ben Yusuf Turanlı’nın Abdullah Başak’la yaptığı görüşmeden haberdar değilim, transferle alakalı görüşmeler yaptım.

Alın’a ‘futbolcuları bağlayın’ mesajı

SORU: Trabzon maçı öncesi 14 Mayıs’ta Yusuf Turanlı’nın İskender Alın’a cebinden gönderdiği “Kimlerle konuştunuz şimdiye kadar” mesajına karşılık, İskender Alın’ın “Cihan, Holmen, Mahmut, Metin.. bunlarla konuştuk” yanıtını verdiği soruldu.
CEVAP: Turanlı benim gibi İskender’e de baskı yapıyordu. Yusuf’a ortak bir yalan
bulup, aynı yalanı birlikte söyledik.

SORU: Kayıtlara göre İbrahim Akın’ın X şahsına “O maçta bir sıkıntı vardı biliyorsun, yani o Trabzon maçını onun öyle olması gerekiyordu biliyorsun dediği”, İbrahim’in de öyle bir şey var ben hissettim zaten Hocam yaa” dediği. X şahsın golü kimin attığını sorduğu, “Holmen” yanıtını veren Akın’ın “Yani orada ben gol atsam hem esktra gol paramı alacaktım, hem de bir de prim vardı. Yüklü bir prim gelmişti” sözleri hatırlatıldı.
CEVAP: Bu primi kulüp başkanı bize vereceğini söylemişti. Ayrıca benim sözleşmemde 3 gol attığım taktirde 50 bin TL ve katları gibi prim alma maddesi vardı.

‘Beşiktaş’la eşleşince ikilemde kaldım’

BEŞİKTAŞ-İBB: 6-5 (Penaltılarla)

SORU: 11 Mayıs 2011 günkü kupa finali öncesi size veya başka futbolculara teşvik
primi veya şike teklif eden oldu mu?
CEVAP: Bu maçta oynadım hatta gol attım. Kesinlikle bir şike teklifi yapılmadı. Zaten ben Beşiktaş’a transfer olmak üzereydim. Maçtan bir ay kadar önce Tayfur Havutçu beni takımda görmek istediğini söylemişti. Zaten görüşmeler devam ediyordu. Bana transfer teklifi geldiğinde daha finalistler belli değildi.

SORU: 4 Mayıs’ta İbrahim Akın’ın Yusuf Turanlı ile yaptığı telefon görüşmesinde Yusuf Turanlı’nın “Tayfur Hoca beni aradı. Yönetimle konuşmuş seninle İskender’in ismini vermiş. İskender’in ismini kesinlikle istiyorum diye vermiş. Yönetim de sen istiyorsan alacağız o zaman demiş. Yalnız sakın dedi bu maçla alakalı aramıyorsun, benim tarzımı biliyorsun. Biz bu konuyu seninle daha önceden konuşmuştuk. Yani anladın mı? ‘Sakın’ dedi ‘öyle bir şey aklınıza gelmesin’ dedi. Ne düşünürler gelmekle ilgili sormamı istedi.” dediği İbrahim’in de “Sen biliyorsun Beşiktaş’ta yarım kalan bir şeyim var” yanıtını verdiği. Turanlı’nın “Okey söylüyorum o zaman” diyalogu soruldu.

CEVAP: Transfer teklifi geldiği zaman finalist olduğumuz belli değildi. Daha sonra rakibimiz belli olunca ikilemde kaldım, ne yapacağımı bilemedim. Bir yanda takımım bir yanda eski oynadığım takımım vardı o nedenle konuştum.

Galatasaray’la transfer pazarlığı
SORU: Kayıtlara göre Yusuf Turanlı’nın İbrahim Akın’la yaptığı görüşmede “Galatasaray aramış, şey başkan Göksel…O Ünal Aysal var ya seçilecek olan yarın kongrede görüşürüz demiş. Göksel’de seçilin konuşuruz demiş. Ben de ‘İyi konuşuruz’ dedim. Bu sırada Yusuf’un “Öbür iş tamam mı. Herkes tamam değil mi” diye sorduğu. İbrahim Akın’ın da “Yani 5 kişi ama, çünkü oynamayacaklar var söyleyemeyiz onlara” dediği soruldu.
CEVAP: Bu Yusuf Turanlı’yı geciştirmek için yaptığım konuşmadır. Kupa finalinde büyü yapıldı, Metin Depe penaltı kaçırdı

SORU: İbrahim Akın’la X şahıs arasındaki görüşmede X şahsın “O Metin var ya…Sen baştan diyeydin bana onun için de çalış” dediği. İbrahim’in “Sen odaya geldiğinde ben sana dedim. Ben sana bunda bir sıkıntı, sorun var dedim. Şey gelince yanımıza Arif karıştı.” dediği. X şahsın “O nereden geldi, gelmemeliydi” dediği. İbrahim’in “Hiç sorma Hocam zaten başımı yedi. Ben gördüm diyor koyarken diyor, bilmem ne yaptın diyor bana, konuşuyor bile. Elinle koydun diyor. Bu pazar günü güzel bir maç var Hocam. İyi de bir primimiz var onu da söyleyeyim sana, Trabzon’la oynayacağız” dediği soruldu.
CEVAP: Bu kişi cami imamı olan Ahmet isimli hoca. Oyuncumuz Metin Depe kendisinin üzerine büyü yapıldığını düşünüyordu. Ben de tanıdığım bu hocayı aradım. O da yanımıza Kayseri’ye geldi. Burada bize dua etti. Arif Erdem bu esnada odaya geldi ve bize kızdı. Hatta o gün Metin kupa finali maçında penaltıyı kaçırmıştı. Biz de bu durumu hocaya yormuştuk. Adalı’nın üzerine olan atın fiyatını sormuş

SORU: 7 Mayıs 2011’deki kayıtlara göre İbrahim Akın, Yusuf Turanlı ile görüşüyor.
İbrahim: Bir at ismi öğrendim de Adalı’nın üstüneymiş
Turanlı: Tahmini kaç para eder ki
İbrahim: 200 milyardan aşağı etmez abi, ne dedi ki
Turanlı: Bir şey demedi, yarın bir çay kahve içeriz, ya ben söylerim yaaa
İbrahim: Şeyle ilgili bir problem yok ama demi, o çarşambayla ilgili. Hani bir şey söylemiyorlar
Turanlı: Ya diyor ki şu Avrupa’ya beraber gidelim
İbrahim: Ya ama işte ya düşünsene Apo’ya o kadar emek vermiş demi
Turanlı: Apo mutlu be abicim finalde. O yarı finale çıktığına mutlu ya

CEVAP: Yusuf menajerim olduğu için bu maçta ufak tefek yorulmamamı istiyordu. Ben de kabul etmedim. Çarşamba diye belirttiğim konuysa final maçında oynamamın transferimle ilgili bir sorun yaratıp yaratmayacağını sormamla ilgiliydi.

‘Adalı lazım gerisi yalan’

SORU: 9 Mayıs 2011 tarihli kayıtlara göre telefon görüşmesi soruldu
Yusuf Turanlı: Şey akşam üzeri buluşacağım şeylerle tamam mı? Soder One…İşte yani o bize lazım doğru mu?
İbrahim: Tamam evet
Turanlı: Tamam haber vereceğim sana
CEVAP: Beşiktaş’a transferim döneminde Serdar Adalı benim sahip olduğum atlara bakmış ve bu atları beğenmeyerek bana bir at hediye etmek istedi. Ben de onun sahip olduğu atları araştırdım ve Soder One isimli atı istedim. Fakat sonuçta benim transferim olmayınca da atı alamadım.

SORU: 9 Mayıs’ta Yusuf Turanlı’nın İbrahim Akın’a cep telefonundan gönderdiği “Ben birazdan buluşacağım onlarda çünkü 🙂 Yeni kulübümüz kırmayalım onları da, çünkü geleceğimiz:) Haa haa haaa” dediği soruldu
CEVAP: Yusuf Turanlı bana maçta asılmamamı söylemişti fakat ben kabul etmedim ve çok güzel oyun oynamıştım.

SORU: 9 Mayıs 2011 günü İbrahim Akın’ın Yusuf Turanlı’ya gönderdiği mesajda “Bize Adalı lazım gerisi yalan :)” hatırlatıldı
CEVAP: Niye yazdığımı bilmiyorum.

‘Kupayı alırsak ne olacak’
SORU: 9 Mayıs’ta İbrahim Akın’nın Yusuf Turanlı ile görüşmesi
Turanlı: Senin şeylere bakıyorum atlara, yaa diyor bu niye Arap atı almış kardeşim yaa diyor. Yani güzel herşey yolunda
İbrahim: Benim atı söyledin mi sen
Turanlı: Söyledim, okey. Orhan kendi ismini vermiş…Sedo diyor.
İbrahim: Sedo One ne ki diyor
Turanlı: Öyle gülüyor, vay kurnaz vay. Benim en iyilerinden biri o, feda olsun diyor İbrahim: Nasıl olacak ki Yusuf Abi, bizim hoca şey oldu şey oldu galiba biraz çaktı. Sorup duruyor, bugün neşelisin diyip duruyor bana
Turanlı: Önümüzdeki hafta arayıp söyleyecekler
İbrahim: Şey Yusuf abi kupayı alırsak ne olacak
Turanlı: Seninle bir alakası olmasın önemi yok.
İbrahim: Ulan pas o hep o şey yapacağız. O zaman pas mas yapacağız. Turanlı: Yani artık sen bilirsin işini yaa. Sen ayarlarsın bunu akıllı şekilde. Hareket edersin

CEVAP: Benim Beşiktaş’a transfer olma durumumun olduğu zamanda yapılan bir görüşmedir. Yusuf yine benden maçlara asılmamamı söylemişti. Ben onu geçiştirmek için yalan söyledim. Ben zaten o maçta güzel oynadım.

SORU: 9 Mayıs 2011 Yusuf Turanlı’nın İbrahim Akın’a gönderdiği mesajda “Kesinlikle evet diyorum, hayırlı olsun diyorlar. Her şey süper Adalı benim oğlum o diyor.” İbrahim Akın da mesaja verdiği yanıtta “Abi selam söyle:)” yanıtı soruldu.
CEVAP: Burada Yusuf, Serdar Adalı ile yaptığı görüşmeleri bana anlatıyordu.

‘Türkiye’ye rezil ederim’
SORU: 11 Mayıs 2011 İbrahim Akın’la arayın X şahıs “Öbür tarafta tamam mı devam mı diye soruyor. İbrahim Akın “Transfer mevzusu mu Hocam. Bu maça yani böyle şey yap diyorlar. Bana yavaş oyna falan gibisinden, ben de kabul etmiyorum onu diyor.” X şahıs “Yani benim de öyle sıkıntılarım var öyle diyorlar. Yani hani o biz şey olursak olur haa diyorlar” İbrahim’in de “Onun gibi bir şey Hocam. Ben de kabul etmiyorum. Olacaksa önceden alsalardı hani” yanıtını veriyor.
CEVAP: Bana yavaş oyna diyen Yusuf Turanlı’ydı. Ama ben yine kabul etmedim bunu Ahmet Hoca’ya sordum. ‘Beşiktaş’la 3 gün önce anlaştım ya…’

SORU: 12 Mayıs’ta Kenan’la kavga olaylarını telefonla görüşen İbrahim Akın’ın, Kenan’a “Yusuf Abiyle görüşeceğim bu transfer işi var ya, bir de hediye atım var onu alacağım. Ondan sonra ararım seni gelir alırsın.” dediği. Daha sonra X şahsın “Nasıl geçti maç, niye çıkardı seni” dediği, İbrahim’in Ben söyledim ya Beşiktaş’la anlaştım 3 gün önce yaa. Onu şey yaptım işte. Sonra tabi gol atınca biraz karıştı. Sonra şimdi böyle Tayfur Hocayla konuştular şimdi” dediği hatırlatıldı.
CEVAP: X şahıs arkadaşım olan Fahri Tatan’dır. Onunla olayları konuştuk.

İBRAHİM AKIN’IN SON SÖZÜ
Suçlamaları kabul etmiyorum. Bana futbolcu olduğum için şike teklifi ve teşvik primi teklifi menajer Yusuf Turanlı aracılığıyla yapıldı. Ben kabul etmedim, maçlardaki performansım ortadadır. Yusuf Turanlı şike teklifi yapanların kimler olduğunu bana söylemedi. Sadece teklifi iletti. Şike parası diye iddia edilen konular benim annemin Kıbrıs’taki satışıyla alakalı konulardır.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu