HaberSpor Haberleri

Güntekin Onay : ”Beşiktaş sert kayaya çarptı”

BEŞİKTAŞ, sert-sıkı ve diri bir rakip buldu karşısında dün. Kasımpaşa orta alanda alan daraltıp iyi baskı yaptı ve ilk yarıda siyah-beyazlılar pas akışkanlığı sağlayamadı.

Necip, baskı yediği zaman topu iyi kullanamıyor. Oyunun yönünü değiştirecek, topu öne pas ile taşıyacak oyuncu sadece Oğuzhan vardı ve o da kalabalık Kasımpaşa orta sahası içinde baskı yedi. İkinci yarıda Şenol Güneş hiç beklemeden keskin bir değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam ‘Bir 15 dakika daha bekleyeyim’ anlamsızlığına kapılmadan arızayı hemen giderme yoluna gidiyor. İlk yarıda aksayan ve 2’si de sarı kartla oynayan Necip ve Quaresma’yı çıkartıp; Gökhan-Sosa hamlesi ile değişen bir 2. devre izlemeye başladık.

BİLİNDİK Beşiktaş’tan pasajlar ile tempolu başlayan siyah-beyazlılar, neticeyi çabuk buldu. Sosa’nın sıradışı pası ve Mario Gomez’in usta işi golü beraberliği getirdi. Golden sonra daha da artan baskı Kasımpaşa savunmasını iyice yıpratırken Titi-Omerou ve Donk belki de kariyerlerinin en iyi futbolunu oynadılar.

GÜNEŞ KARŞILIĞINI ALAMADI

FUTBOL ilginç bir oyun. 2. yarıda Beşiktaş kalesine 67. dakikada ilk kez gelen Kasımpaşa 3-2 öne geçti. Toplam 4 kez rakip kaleye giden ve 3 gol bulan konuk takım Eren Derdiyok gibi lig standartının üzerinde kaliteye sahip bir santrfora sahip olduğu için çok şanslı. İlk kez forma giyen Milosevic, ürkek ve pasif oyun ortaya koydu. Ersan’ın yokluğunda acaba Sırbistan Milli Takımı’nda son 2 maç sol stoper oynayan Tosic tercih edilemez miydi?

ATIBA’NIN da ilk 9 haftanın gerisindeki performansı liderin oyununu olumsuz etkileyen faktörlerdendi. Son 20 dakika Milosevic’i çıkartıp, Cenk hamlesi ile iyice risk alan Güneş, hücumda karşılığını alamadı. Atiba orta alandan stopere geçtikten sonra Beşiktaş’ın orta sahası boşaldı ve istediği baskıyı son bölümde oluşturamadı. Umut olarak oyuna giren Töre ise gollük hiç bir aksiyonun içinde yer alamadı.

GEÇEN sezon hiç mücadele etmeyen ve 73 gol yiyen Kasımpaşa olağanüstü mücadele eden bir takım haline gelmiş. Öyle ki sanki 1 puan alsalar ligde kalacaklarmış gibi savaştılar. Kasımpaşa’yı böyle bir ekip haline getiren Rıza Çalımbay’a tebrikler.

Güntekin Onay / Vatan

[adrotate banner=”353″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu