Haber

Filistinli 10 yetim çocuk İstanbul’a geldi

gazze.yeniGazzeli 10 yetim çocuk, üç yıl önce tedavi için geldiği Türkiye’ye yerleşip burada evlenen Gazzeli İslam Asaliya’nın girişimi ile İstanbul’a geldi. Yardımsever Asaliya, çocuklarla birlikte gelen üç yıldır görüşmediği annesi ile de gözyaşları içinde hasret giderdi.

İsrail’in saldırıları sonrası hepsi babasını kaybetmiş bazılarının da annesi hayatta olan yaşları 7-14 arasında 7 erkek ve 3 kız yetim, üç kişinin refakatinde Mısır üzerinden İstanbul’a geldi. Çocukları, Atatürk Havalimanı’nda Türkiye’ye gelmelerini sağlayan İslam Asaliya, eşi Nilüfer Asaliya, yakın dostları ve küçük çocukları tarafından çiçeklerle karşılandı.

İsrail saldırı üzerine üç yıl önce yaralı olarak Türkiye’ye getirilip tedavi edilen Asaliya, tekerlekli sandalye üzerinde üç yıldır görmediği annesi Galya Asaliya ile kucaklaşarak hasret giderdi. Anne oğul, göz yaşları içinde birbirlerine sarıldı. Filistinli yetimlere de karşılaya gelen Türk kardeşleri çiçek verip beraber fotoğraf çektirdi.

Gazzeli gencin arkadaşı Ramazan Korkmaz, üç yıl önce tedavi için Türkiye’ye gelip, kalarak evlenen İslam’ın girişimleri sayesinde yetimlerin, 10 gün süre ile İstanbul’daki vakıf, dernek ve siyasi kuruluşları ziyaret ederek, İstanbul’u gezeceğini anlattı. Korkmaz, İslam’ın annesi ile üç yıl sonra havalimanında buluştuğunu da aktardı.

[adrotate group=”72″ banner=”72″] [adrotate group=”72″ banner=”73″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu