HaberSpor Haberleri

Fuat Yaman yazdı: İnadına Kartal

besiktas sevinc bursa 2015

NationalTurk yorumcusu Fuat Yaman’ın, Beşiktaş’ın Bursaspor’u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmayla ilgili olarak kaleme aldığı ‘İnadına Kartal’ başlıklı yazısı.

Ayda 1 maç yapılmasına rağmen stadın zemini felaket kötü. Rüzgarı ve ambiyansı elverişli futbol ortamı sunmayan stadın tek iyi tarafı zeminiydi ,o da kalmamış. Olumsuz saha koşullarına rağmen istekli ve pozitif iki takımın maçı beklendiği gibiydi. Özellikle Beşiktaş ilk yarıyı domine eden, hücumda çok kaliteli işler yapan takımdı. Sosa ve Gökhan kalitelerini gösteren işler yaptı. Demba Ba ve Olcay hep golü kovalayan arayışlarını yansıttılar.. Bursa yediği baskıdan kurtulma adına alışılan hücum zenginliğini göstermede sıkıntı çekti. Atiba ve Veli’nin birlikte hücuma destek verdiğinde çabuk çıktıklarında bir-iki hücum girişimi oldu. Az adamla yakaladığında da golü buldular. Basit golleri kaçırmasıyla tanınan Bakambu güzel bir gol vuruşu yaptı. Beşiktaş savunması istenilen kalitede değil. Bu yüzden Atiba ve Veli’den birinin savunmasının önünde kalması şart. Beşiktaş’ın attığı golde Sosa, Gökhan ve Demba Ba kalitesini gördük. İlk yarı yapılan pas hataları da dikkat çekiciydi. Maçta kalitenin yükselmesini engelledi.

Beşiktaş

İkinci yarı Bursa öne daha fazla çıkmaya başladı. Yağmurla beraber saha zemini yumuşadı. Pas kalitesi arttı. Fauller de arttı. Fernandao’nun Franco’ya yaptığı kırmızı kartlık hareketi değerlendirmeyen hakem maçı etkileyebilecek kadar önemli bir yanlışa imza attı. Biliç maçı kazanma adına Kerim Frei ve Oğuzhan’ı oyuna aldı. Artan Beşiktaş baskısına Bursa kalecisi Harun müthiş direndi. Hemen hemen her türlü kaleci kurtarışı sergiledi. Yorulan ve direnci düşen takımını ayakta tutan adamdı. İlginç olan bir şey de Sosa’nın tüm ölü topları kötü kullanması oldu. Sayısız pozisyon beklentisi heba oldu. Son yarım saati Beşiktaş’ın müthiş baskısıyla oynandı. Sahada ışıl ışıl parlayan Gökhan Töre, kaleci Harun’a yeter artık diyen bir tepki sundu. Ardından ikinci bir hakem yanlışı Bursa’ya gol getirdi. Ozan’ın şutunda kaleciyi etkileyecek durumda ofsayt olan Fernandao’yu göremediler. Maçı kazanmayı fazlasıyla hak eden Beşiktaş’ı bu yanlışlıklar ve haksızlıklar da durduramadı. Penaltı ustası Demba Ba en zor penaltılardan birini (son dakika) attı.

Maçta iki önemli yanlış hakem kararı oldu. İlginçtir ikisi de Beşiktaş aleyhine. Maçı direkt etkileyebilecek hatalı kararlar. İyi futbol oynayan bir rakibe, müthiş oynayan rakip kaleciye rağmen alınan bir galibiyet. Bunlara bakınca Beşiktaş’ın nasıl bir galibiyet aldığı anlaşılabilir. Son 20 dk. inanılmaz tempo yaptılar. Gökhan Töre, Sosa, Demba Ba maç boyunca ekstra mesai yaptılar. Serdar iyi oyununa devam ediyor. Özellikle Gökhan Töre yıldızlaştı. Oyuna sonradan girenler katkı verdiler. Taraftar takımı hep iteledi. Bursa,Volkan Şen’i çok aradı. Karşı kaleye gitmekte çok zorlandılar. Kaleci Harun ve hakemin yanlış kararlarıyla maça tutundular,başaramadılar. Alışılan Bursaspor gücünü gösteremediler. Daha doğrusu Beşiktaş buna izin vermedi..

[adrotate banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu