BJK HaberleriHaberSpor Haberleri

Fikret Orman LİG TV’de konuştu

fikret orman genelkurul1

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yine enteresan açıklamalar yaptı. Herkesi suçlamaya devam eden Fikret Orman önümüzdeki sezon maçların İnönü Stadı’nda oynanmayacağını açıkladı.

Fikret Orman şunları söyledi:

“Konu Beşiktaş olunca gerisi teferruat. Ben yanan bir evin içerisine kurtarmak için daldım. Benimle gelen bütün cesur arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bizim derdimiz bu yangını söndürmek. Girdik ve çıkışı kapadık. Yangın yandıkça külleri ile beraber büyüyor. Söndürmeye çalışıyoruz. Biz geldikten 2 ay sonra kaçar diyen insanlar var. Onlara da gülüp geçiyorum. Bendeki yürek Beşiktaş camiasında var mı? Olsa burada olurlardı. Ben bu işe her şekilde girmişim. Elimde de sihirli değnek yok. Mücadele ediyorum. Dedikodu yapmıyorum.

İlk hedef borcu durdurmak

Bu borcun ödemekten çok artışını önlemeliyiz. Oyuncularımız ile kulübümüzün genel yapısı ile ilgili sözleşmeler var. Ferrari davasından ceza gelmeyecek diye beklerken ceza gelebilir. Ortadaki kontratları kesmeden bu borcu durduramayız. Beşiktaş’ta gelir olmayınca borç yükseliyor. Birinci hedefimiz borcu durdurmak. Ben geldiğimde Ferrari davası karar verme aşamasındaydı. Biz bir dilekçe verdik ve buna hazırlanamadığımızı söyleyerek uzattık. Bu süre içerisinde davayı çözmeye çalıştık. Biz bir tarafız. Bu davada uzlaşmak isterdik. Bu süreçte biz davaya kazanacağız gözü ile bakmalıyız.

Maddi destek görmedim

Çok dualar alıyorum. Şimdiye kadar kimseden maddi bir destek istemedim. Kimsede al demedi. Beşiktaş’ın şahsiyetini en üst seviyede tutmak benim görevim. Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak Beşiktaş’ın itibarını düşürecek bir şey asla yapmam. 2-3 arkadaşımın dışında maddi bir destek görmedim.

Benim küçülme konusunda herkes ne demek istediğimi anlıyor da, işlerine gelmiyor. Kim Beşiktaş’ın küçülmesini ister? Ancak Beşiktaş’ın durumu ortada. Beşiktaş’ın Bobo’ya borcu var. Nihat Kahveci’nin durumu da ortada. Parasını ödeyemediğiniz bir borçlanma ile nasıl ödeme yapacaksınız? Birisi Beşiktaş’a hibe yapacağım diyor, önünü keserek başkan olmadım. Beşiktaş şu anda son 10 seneye baktığımızda 2 tane şampiyonluk almış. 96 ‘dan bu yana 3 şampiyonluk almış. Son 8 seneye baktığımızda 600 milyon borç ile 1 şampiyonluk yaşamışız. Biz de Beşiktaş’a akılcı sistemler kurmalıyız. Kimse benden mücize beklemesin. 2014’e kadar ancak tünelin sonundaki ışığı görebiliriz. Beşiktaş’ta hoca olmak yürek işidir. Beşiktaş’ta borç 1 katrilyon olsaydı yine gelirdim. Konu Beşiktaş olacaksa benim için her şey teferruat.

Portekizlileri bedava vermeyeceğiz

“Simao, Almeida, Fernandes ve Quaresma’nın maliyeti 13 milyon Euro vardır. Bazıları ile ilgili çeşitli fikirlerimiz var. Benim bütçem dahilindeki oyuncular ile devam edeceğim. Önümüzdeki sezon takım bütçesini 20-25 milyon Euro’ya kadar düşereceğiz. Portekizliler Beşiktaş’ın kontratlı oyuncuları. Biz menajerlerine kendileri hakkındaki fikirlerimizi söyledik. Portekizlileri bedava verme gibi bir durumumuz söz konusu bile değil. Beşiktaş’ın elinde bulunanan kadroya baktığımızda gençleşmeye gitmek istiyoruz. Yeni hoca da bizim gibi yangının içine girecek. Kendini güçlü hissedecek insanlar ile çalışmak istiyoruz.

Mustafa Denizli ile anlaşamadık

“Mustafa Denizli’ye şartlarımızı sunduk. O da kendini kanıtlamış bir hoca. Kendisi ile anlaşamadık. Mustafa Denizli ile bedelsel bir şey konuşmadık. Mustafa Denizli benim şahsi olarak sevdiğim ve dostluk yaptığım bir insan. Hoca genel itibari ile takımı korumaktan yanaydı. Bu şartlar içerisinde Mustafa hoca ile anlaşamadık.

“Eriksson kendi kariyerini kanıtlamış bir hoca. Bizim belirli bir şartlarımız var. İsmini şu anda zikretmediğim hocalar ile de görüştük. 3-4 milyon Euro isteyen hocalar da oldu. Eriksson ile ilgili herhangi bir kararımız olmadı. Olsaydı eğer arkasında dururduk.

“Rıza Çalımbay ile de konuştuk. O da kontratlı bir hoca. Onlar Rıza hoca ile devam etmek istediklerini söylediler. Biz de saygı duyduk. Gerets’in de ismi geçti. Onun da kontratı var.

“UEFA’dan karar çıkınca bizim Avrupa Ligi’ne katılma hakkımız ortadan kalktı. Biz de hazırlıklarımızı Ağustos’un 18’ine erteledik. O süreç içerisinde futbol komitesindeki arkadaşlar ile daha sakin karar verme kararı aldık. Hocayı seçince bu iş bitmeyecek. Kulübün içerisinde futbolcuların alacakları konusunda dengesizlikler var. Yüksek miktarı alan kenarda, az miktar alan sahada oluyor. Her şeyimiz de problem var. Çözmeye çalışıyoruz.

Samet Aybaba gündemimizde

“İsmi geçen her hoca hakkında abuk sabuk laflar kullanılıyor. Ortada güllük, gülistanlık bir durum yok.” dedi

Samet Aybaba ile Tamer Kıran ve Ahmet Nur Çebi konuştu. Ben bir tek Mustafa Denizli ile konuştum. Samet hocayı da şahsi olarak çok severim. Benim babam yöneticiyken kendisi takım kaptanlığı yapmıştır. Benim Samet Aybaba ile şahsi bir şeyim yok. Biz Beşiktaş yönetim kurulundaki görüşlerimizi birilerine sorarak mı karar vereceğiz? Ben herkese fikir hakkı veriyorum. Dışarı çıkıpta dedikodu yapacaklarına yönetim kurulunda hak veriyorum. Twitter’dan konuşanlara da izin vermiyorum. Yönetim Kurulu ile görüşme yapmadan Samet Aybaba olur ya da olmaz diyemem. Samet Aybaba diğer adaylar gibi gündemimizde vardır.

Rüştü’yle problemim yok

Ben Rüştü’yü asla görmedim. Rüştü benim çok sevdiğim bir futbolcu. İyi bir aile babası. Karakterli bir insan. Rüştü’nün geldiği yaştan dolayı kendisinin jübile yapabileceğini düşündüm. Ancak Rüştü devam etmek istiyormuş. Benim Beşiktaş Kulübü hocası değilim, başkanıyım. Rüştü’nün kalmasından mutluluk duyarım. Benim kendisi ile şahsi bir problemim olamaz. Gelecek olan hocamız Rüştü ile çalışmak istiyorum derse, ben çok memnun olurum.

Bu sezon İnönü’de olmayacağız

Kimsenin ağladığı falan yok. Ağlanacak bir durum da yok. Galatasaray Kulübü’nün bütçesini bilmiyorum. Benim bildiğim Beşiktaş. Unutmayın ki Galatasaray Kulübü stadını devlete yaptırdı. Ben ise şimdi izin almaya çalışıyorum. Başbakan’dan Allah razı olsun bize sahip çıkıyor. Ama Galatasaray stad problemini çözmüş. Ellerinde localar, pazarlanmamış bir gelecek geliri var. Benim şartlarıma bakın. Stad, yayın gelirlerim temlikli. Bu ağlamak değil. Biz bu işin altından kalkarız. Kimse de Allah’sızlık yapmasın. Bizim içerisinde olduğumuz şartlar ağladığımız anlamına gelmez. Ancak bunlar da gerçeklerdir. Stad konusunda devam ediyoruz. Bu sene İnönü Stadında oynamak istemiyorum. Başka bir stadda oynayacağız. İstanbul’da 3-4 tane stad var. TT Arena, Kadıköy, Olimpiyat ve Kasımpaşa. Kasımpaşa Stadyumu bizim için çok kötü. Olimpiyat Stadı’nın da durumu belli. Benim ilk tercihim TT Arena. Fatih Terim de “Beşiktaş oynayabilir” dedi. Aynı durumda Galatasaray olsa ben buyurun gelin derdim. Kimse bunu düşmanlık gibi görmesin. Galatasaray yönetimi ile de aramız iyi. Bizim rekabetimiz sahada. Fenerbahçe ile de aramız çok iyidir. 1-2 haftalık bir süreçten sonra daha net kararımızı verebiliriz. İnönü Stadı’nın izin prosüdürleri için çalışmalarımız devam ediyor. İnönü’de ki tek sorun iş çözülmeden kamuoyunda konuşuluyor.

Yabancılar için elimizden ne gelirse onu yapacağız. Maalesef bazı şeylerde kontrata bağlıyız. O zaman bonservis bedeli ile satışa koyacağız. Bizim şartlarımıza uygun olmayan oyuncularımızı satacağız. Yıldız oyuncu alacağız. Beşiktaş’ta oynayan her oyuncu yıldızdır. Beşiktaş taraftarıda ona sahip çıkar.

Nihat’a yine tepki gösterdi!

Nihat Kahveci bizim içimizden yetişti. Alacağı doğmuş 2 milyon 200 bin avro. Geldi ziyaret etti, ilk ödemesi haziran ayı içerisinde 200 bin avro olmak üzere, ödeme planı verdik. Ama avukatı aracılığıyla UEFA gelirlerimize temlik koymuş. Para gelecek ya, ellerine koz geçirdiler. 600 bin avroya yakın faiz, 350 bin lira da avukatlık ücreti çıkarmışlar. Bu hak mıdır, adalet midir. Borç varsa gel ödeyelim. Şimdi elinde bir koz var ve ‘avukatımla görüşün’ diyor. Beşiktaşlılık ne zaman lazım. Her gelen vuracak, ‘iyi yaptın gel bir de buradan vur’ mu diyeceğim. Artık yapanın yanına kar kalmayacak. Artık Beşiktaş’la çalışıp çalışamayacak menajerlerin listesi yapacağım. Hem zarar verip hem de çalışamayacak. Herkes layık olduğu muameleyi görecek. Benim bu günümde yanımda olmayan, iyi günümde uzak olsun.

Baktılar ben her şeyi başaracağım, şimdi de karalama kampanyaları başladı. 8 sene hiç konuşmamış insanlar 80 gündür Fikret Orman’a sallıyorlar. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Onlar insanları kandırdıklarını düşünüyorlar.

Demirören Genel Kurul’la geldi, alkışlanarak gitti

Beşiktaşlılar bu borçların nasıl olduğunu bilmek istiyor. Ben de buraya kimseye iftira atmaya gelmedim. Yıldırım Demirören ile alakalı da seviyeli gidiyorum. Çünkü Demirören Genel Kurul üyeleri ile geldi. Demirören ayrılırken alkışlanarak ayrıldı. İllegal mi geldi? Hayır. Beşiktaş Kulübü Başkanlığı yapmış birini karalamak bana yakışmaz. Biz inceleme sonuçlarının ardından ne gerekirse onu yaparız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Serdal Adalı’nın kararından sonra aday oldum

Beşiktaş Kulübü’nün enkazı olur mu? Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük kulübü. Ben Beşiktaş Kulübü Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Bu camia beni Beşiktaş’ın önde geleni yaptıysa ben de ne gerekirse yaparım. Konu Beşiktaş ise gerisi teferruat. Hakkımda olan haksız eleştirilere kızıyorum. Sanki ortam güllük, gülistanlık da ben küçültmeye çalışıyorum. Ben kimsenin önünü kapatmadım. Genel kurulda hodri meydan oldu. Ben son 2 gün kalasına kadar fırsatçılık mı yaptım? Hayır. Serdal Adalı aday olmak istedi. Allah yolunu açık etsin dedim. O ne zaman ki aday olmayacağını açıkladı, o zaman aday oldum.

Ben bir yangına girmişim. Buna da kimseye güvenerek girmedim. Beşiktaş camiasına güvenerek bu işe girdim. Zaman içerisinde kırılmalar olacak. Olmamasını istedim. Altınsay benim yakın dostum. Hakkında asla kötü bir şey söylemem. Cem Bilge de yakın arkadaşım. Bu mevzu benim açımdan kapanmıştır. Ben geriye dönmem. Otobüsten ineceklere inme demem. Ben bana yardımcı olacak insanlar arıyorum. Ben herşeye hazırlıklıyım.

Beşiktaşlılar içlerini rahat tutsunlar. Beşiktaş için çalışan, şeffaf başkanları var. Biz bu işin içerisinden çıkacağız. Bugün Abdullah Gül’ün yanından geldim. Sayın Cumhurbaşkanımızın gözündeki mutluluğu beni mutlu etti. Ben Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın da başkanıyım. Bundan mutlusu olamaz. Bu yüzden biraz sabır bekliyoruz.”

[adrotate banner=”250″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu