Fulya DavasıHaberSpor Haberleri

Fikret Orman “Demirören’le anlaşalım” dedi, yöneticiler isyan etti

Fikret Orman

Beşiktaş’ın dün akşam Fulya davası ve Yıldırım Demirören’in ibrasının iptalini görüştüğü yönetim kurulu toplantısının sert tartışmalara sahne olduğu öğrenildi.

Fulya davasını görüşmek için dün akşam toplanan Beşiktaş yönetim kurulunda hararetli tartışmalar yaşandı. Beşiktaş Postası’nın edindiği bilgilere göre Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, hakkındaki ibra kararı iptal edilen Yıldırım Demirören’den dönemindeki zararın tazmini için mahkemeye gitmek yerine, Demirören’le anlaşılması yönünde bir fikir ortaya attı. Orman, 100 milyon liralık senetlerin iptal edilmesiyle bu konunun kapatılması teklifinde bulundu.

Ancak bazı yönetim kurulu üyeleri bu fikre şiddetle karşı çıkarak Yıldırım Demirören’in ibra edilmediği dönemlerde Beşiktaş’ın zararının 300 milyon liradan fazla olduğunu iddia ederek alınması muhtemel böyle bir karara şerh koyacaklarını Fikret Orman’a iletti. Orman ile yöneticiler arasında tansiyon zaman zaman yükselirken toplantı herhangi bir karar alınmadan sona erdi.

Beşiktaş yönetiminin, Fulya davasının gerekçeli kararının açıklanmasının ardından yeniden bu konuyu görüşmek için toplanacağı öğrenildi.

Hatırlanacağı gibi Fulya davasında 24 Şubat 2008 tarihli genel kurul toplantısında alınan yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ibrasına ilişkin kararların iptaline karar verilmişti. 2012 sonunda yapılan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin olağan genel kurulunda da 1 Haziran 2011 ile 31 Mayıs 2012 tarihlerini kapsayan dönemde Yıldırım Demirören ve diğer yöneticiler ibra edilmemişti.

[adrotate banner=”133″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu