HaberPolitika Haberleri

Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu’dan açıklama

erdogan chp613

TBMM’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren görüşme sona erdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN (VIDEO)

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu bir basın toplantısı düzenleyerek konuşulanları anlattı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu görüşmeye ilişkin açıklama yaptı:

“Sayın Başbakan ve arkadaşları geldiler, terör konusunda bilgi verdiler. Alacakları önlemleri ve daha önce almış oldukları önlemleri anlattılar ve bize düşündüklerimizi sundular. Bizde önerilerimizi söyledik.

-İlk olarak seçim barajı düşsün önerisinde bulunduk. Ancak Başbakan bu konuda olumlu bir cevap vermedi.

-Bölgede ciddi bir işsizlik var, özel sektör doğrudan gitmiyor, biz de bu nedenle devletin doğrudan bölgeye girerek kalıcı bir istihdam yaratması gerektiğini belirttik.

-Hayvancılığın desteklenmesini ve dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu’da üreten bir sistemin olmasını arzuladığımızı söyledik.

-Bölgedeki mayınlı arazilerin fazlalığına dikkat çektik ve buraların temizlenerek üretime açılması gerektiğini belirttik. Ve görüşlerimizi Sayın Başbakan’a anlattık.”

Bir gazetecinin, “başbakan’ın terör konusunda alınacak önelemler konusunda anlattığı konular içinde kamuoyunun bilmediği neler var. Ve Sayın Baykal’ın yaşadıklarıyla ilgili söyledikleriniz gündeme geldi mi?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

“İkinci konu gündeme gelmedi. İlk konu hakkında ise, barajlar, tesisler ve fabrikalar yapıldığı söylendi. Ancak biz bunlarınyetersiz olduğunu, devlet eliyle fabrikalar yapılması gerektiğini söyledik.

-Başbakan seçim barajıyla ilgili konuşulanlara sıcak bakmadığını söyledi.

-Sayın Başbakan’dan tabi ki bazı özel bilgiler alındı ama genel olarak sizlerin de bildiği konular konuşuldu ve değerlendirildi. Bu ziyaretten sonra Başbakan’ın yarın yapacağı açıklamayı biz de sizler gibi merakla bekliyoruz.

-Terörün, açılımın başlangıcında ifade edildiği gibi kısa sürede biteceği izlenimi yanlış oldu.Terörün önlenmesiyle ilgili tüm çalışmlara tabi ki destek vereceğiz.

-Daha çok Sayın Başbakan’ı dinlemek ve hükümet olarak bu konudaki çalışmalarını öğrenmek istedik ancak, Başbakan bu konularda pek bilgi vermedi. Bazı konularda da anlatılmaması rica edildiği için aktarmıyoruz., yoksa anlatırdık.

Başbakan’ın CHP olarak sizleri rahatsız edecek bir öneri ya da tutumu varmıy dı?

Hayır yoktu ama özel kuvvetlerle ilgili sorduğumuz sorulara cevap alamadık. Bu nedenle bu konuda konuşamıyoruz.

Sayın Başbakan’la gerektiği takdirde tabi ki bir daha görüşürüz.

[adrotate group=”54″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu