HaberSpor Haberleri

Carvalhal: Şansı biz yarattık

carvalhal holoskoBeşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvarhal, Bursaspor karşısında yıldız şansının yanlarında olduğunu ancak şansı kendilerinin yarattığını söyledi.

Carvarhal, Bursaspor’u 2-1 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, çok iyi bir hocaya sahip çok iyi bir takımla oynadıklarını dile getirdi.

Başarılı teknik adam, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bugün yıldız şansına sahiptik belki. Ancak şansı siz yaratırsınız. Benim takımım golü aradı, 1-1 yaptı ve bununla mutlu olmayıp 2-1’i yakaladı. Bu benim için çok önemliydi. Takımın birlik olmasını ve sahaya yansımasını gördük. Bunlar takımın birlik olmasından doğan şeyler. Bunun sonucunda da böyle maçla bu şekilde kazanıyorsunuz. Bugün bu ruhla maçı kazandık. Bana mutluluk veren de 3 gün önce oynadığımız maça rağmen böyle mücadele etmekti. Maçın analizini skora göre yapmam. İlk yarıda rakip takım 10 kişi kalmasına rağmen verdiğimiz pozisyonlar oldu. İleri uçtaki oyuncularımızın pozisyon alma sorunu vardı. Devre arasında da bunu değiştirdik. Mustafa Pektemek’i oyuna alarak ileri uçtaki agrasifliği sağladık. Bunun sonucunda da ikinci yarı çok daha efektif bir takım gördük.”

Bir gazetecinin,”Guti’nin serzenişi vardı, oyuncuları nasıl motive edecek, rotasyonunun devamı gelecek mi? şeklindeki soruya ise Carvarhal, şu cevabı verdi: “Hoca olarak bu benim görevim. Takım adına konuşuyorum. Eğer takımınız birlikte gerçekten motive etmek çok kolay. Bugün maçta oynayan, sonradan giren ve oynamayanlar aynı mutluluğu yaşadı. Benim için önemli olan bu.”

Orta sahada sorun yaşayıp yaşamadığı yönündeki soruya ise Carvarhal, “En başta maça çok iyi başladık. Ricardo ile net pozisyon bulduk. Ama ilk yarıyı iyi oynadığımızı söyleyemem. Tabiî ki maçın öncesinde maçın durumuna göre kadro çıkartamıyorsunuz, sonradan da ben kendi opsiyonlarımı kullandım.” şeklinde yanıt verdi.

HOLOSKO: ŞANSIMIZLA KAZANDIK

İkinci golü atan Holoska ise maçın başından itibaren işlerini kendilerinin zorlaştırdıklarını belirterek, “Maçı kazandığımız için ve golü ben attığım içim mutluyum. İkinci yarı özellikle Quresma’nın kart görmesiyle oyundan çıkınca maçı dengeye getirip, gol bularak belki de biraz şansın yardımı ile kazandık.” diye konuştu.

SİVOK: QURESMA’NIN ÇIKMASI İŞİMİZE YARADI

İlk golü atan Sivok da özelikle Quresma’nın gördüğü kartın kendilerine yaradığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Bursaspor maçı kazandığını düşünerek biraz daha tempoyu düşürünce oyunu dengeledik ve golleri bulduk. Duran toplarda etkiliyiz.”

[adrotate banner=”182″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu