HaberSpor Haberleri

Çarşı’dan provokatörlere cevap! “İnönü’de halklar kardeştir”

kapali pankartlar bp

Perşembe günü İnönü Stadı’nda oynanacak Beşiktaş Maccabi Tel Aviv maçı öncesi gereksiz yere gerilim yaratmak isteyenlere Çarşı’dan tokat gibi cevap geldi.

Çarşı’nın açıklaması şöyle;

15.09.2011 tarihinde mabedimizde oynanacak Maccabi Tel Aviv UEFA Kupası grup maçı öncesinde kamuoyunda yaratılmaya çalışılan suni gündemi şaşkınlıkla takip etmekteyiz.

Büyük Beşiktaş taraftarı, bazı kesimler tarafından siyasi bir mesaj vermeye, sahamızda oynanacak olan bir futbol maçını baskı unsuru olarak kullanmaya davet edilmekte, dahası bu durum sosyal duyarlılığıyla bilinen çArşı için bir vazifeymiş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.

Bilinmesini isteriz ki, yıllardır Beşiktaş’ı her türlü siyasi ideolojinin üstünde tutan Beşiktaş taraftarı yapılmak istenen bu tür provakasyonlara kesinlikle prim vermeyecektir. Türkiye – İsrail arasında siyasi meseleler varsa, bunun çözüme kavuşturulacağı yer İnönü Stadı ve Beşiktaş tribünleri değil, siyasi kulislerdir. Ayrıca, İsrail’in Filistin üzerindeki politikasının, dolayısıyla Filistin’de yaşananların sebebi İsrail halkı ya da Maccabi Tel Aviv kulübü değil, devlet yönetimidir. Bürokrasi eylemlerinin faturasını spor müsabakası için misafirimiz olacak insanlara çıkarmak çArşı’nın hümanist duruşuna terstir.

Futbolun en büyük güzellik unsuru olan ve futbola kattığı güzelliklerle dünyaya nam salan Beşiktaş tribünleri maç içinde her zamanki gibi takımına en iyi şekilde destek verip rakibe de saygı ve misafirperverlik çerçevesi içinde unutulmaz bir futbol akşamı yaşatma arzusundadır. Fakat endişemiz maçla alakası olmayan, tek kaygısı siyasi provakasyon olan bir kısım kişi ya da grupların o akşam aramızda olması ve emellerine ulaşmaya çalışmasıdır. Bu konuda en büyük güvencemiz de sağduyulu, gerçek Beşiktaş taraftarının kontrolü elinde bulundurmasıdır. Zira takımımızın bu hassas döneminde yapılacak en ufak bir hata, Beşiktaş’a büyük zararlar verebilir.

Olması muhtemel münferit eylemlerin çArşı ve Beşiktaş taraftarına mâl edilmemesini, dünyanın her yerinde insanların ve halkların kardeşliğini savunan tribünümüzün bu duruşunun herkes tarafından bir kez daha hatırlanıp özümsenmesini arz ederiz.

Çarşı

[adrotate banner=”182″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu