Beşiktaş

Brezilya’nın yeni Devlet Başkanı Dilma Rousseff

dilma rousseffBrezilya’da seçmenler görev süresi dolan devlet başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın yerini alacak kişinin belirleneceği seçimlerin ikinci turu için sandık başına gitti.

Lula da Silva’nın da desteklediği, eski danışmanlarından 62 yaşındaki Dilma Rousseff, oyların yüzde 55′ini alarak ülkenin ilk kadın devlet başkanı oldu.Rakibi merkez sağ lider Jose Serra ise yüzde 45′te kaldı. Rousseff sonuçların netleşmesinden sonra yaptığı açıklamada, son yıllarda ülkeye hızlı büyüme getiren siyasetlerin devam edeceği sözünü verdi.

BBC’nin haberine göre, Dilma Rousseff’in Lui Inacio Lula da Silva’nın sol politikalarını devam ettirmesi bekleniyor. Önceliklerinin ise kamuda verimliliğin artırılması, madencilik gibi sektörlerde devletin rolünün artırılması ve ülkenin kötü durumdaki altyapısının güçlendirilmesi olacağı kaydediliyor.

Brezilya’da geçen ay başında yapılan seçimlerin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50 sınırını aşamamıştı. Dilma Rousseff yüzde 47, Jose Serra ise yüzde 33 oranında oy almıştı. Seçimlerde Luiz İnacio Lula da Silva, eski genel sekreteri Rousseff’i halefi olarak göstermişti. Lula, anayasa gereği aralıksız üçüncü kez devlet başkanı olamıyordu.

Ülkede askeri rejimin sona erdiği 1985′ten bu yana altıncı devlet başkanlığı seçimi gerçekleşmiş oldu.

[adrotate group=”74″ banner=”79″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu