HaberSpor Haberleri

BJK değil BFK olsun!

kenan basaranRadikal gazetesi yazarı Kenan Başaran son yazısında Voleybol erkek şubesinin faaliyetlerini durduran Fikret Orman ve yönetimine tepki gösterdi.

Kenan Başaran’ın yazısı;

Yıldırım Demirören’in ‘Dünya kulübü’ iddiasıyla gırtlağına kadar borca batırmak bir yana, kimyasını bozduğu Beşiktaş’ı kurtarmak üzere göreve gelen Fikret Orman’ın da çözümleri “Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel yönetirdim” diyen Emrullah Efendi’yi anımsatıyor. Emrullah Efendi’nin bu lafı ‘şaka’ yollu söylediği de rivayet edilir ama Orman’ın şakası makası yok.

Kendisine ‘Süleyman Seba misyonu’ biçen başkan, ‘Sebaist’ yaklaşıma ters bir yol izleyerek, amatör branşları kapatarak kulübü yönetme yoluna girdi. Memleket voleybolunun da öncü kulüplerinden olan Beşiktaş, sponsor bulamadığı için erkek takımını dondurdu!.

‘Sponsor bulamadık’ gerekçesi kabul edilemez. Peki sponsor yoksa, bu kulübün inisiyatif alacak bir yöneticisi, bir kongre üyesi veya bir derneği de mi yok? Kongrelerde adaylarla oy pazarlığı yapan, mevcut yönetimdeki Levent Erdoğan’ın da en büyük destekçileri olan dernekler neden bir amatör branşa da destek vermez! 1907 Fenerbahçeliler Derneği’ne bakıp hiç mi feyz almazlar. Ya da bütün bir camia olarak Beşiktaş, 3 Temmuz sürecinde yekvücut olan Fenerbahçe’den hiç mi örnek almaz? Lafa gelince “İlk biz vardık” diyerek popülizmi tavana vurduranlar, iş kulübe sahip çıkmaya gelince neden ortalıkta gözükmez? ‘FEDA’kârlığı sadece şort-tişört sattıkları taraftardan bekleyen ve “Fenerbahçe ve Galatasaray’da bile o kadar zengin yoktur” diye tarif edilen Beşiktaş’ın zenginleri neden bir kibrit çöpü kadar koltuk çıkmaz? Elbette, Beşiktaş’ın kişilere bağımlılıktan kurtulup kurumsal bir yapıya dönüşmesi lazım. Ancak, böylesi olağanüstü hallerde birilerinin vefa göstermesi de elzemdir.

Bakın, faaliyetleri askıya alınan Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı’nda geçen sezon en çok kazanan oyuncunun aldığı yıllık para 55 bin lira! Bunu da 12 taksitte almış. 2 bin liraya oynayan oyuncular bile var. Deplasmandı, tesis gideriydi derken; maaşlarla birlikte bütün masraflar taş çatlasa 1-2 milyon lirayı geçmeyecek şu takımı kapatmak, ayıptır! Bazı amatör branş oyuncularının alacakları için açtığı davalar söz konusu ama bunlar da kapatma gerekçesi olamaz. Sırada muhtemelen kadın basketbol takımı var.

Futbol takımına iki transfer eksik yapsanız bile faaliyetlerini sürdürebilecek amatör branşları kapatarak ayağa kalkamazsınız. Oldu olacak kulübün adını da Beşiktaş Futbol Kulübü (BFK) yapın!..

[adrotate banner=”254″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu