HaberSpor Haberleri

Bir ihtimal daha var! Tahliye dilekçeleri verildi

tayfur havutcu gozaltii bp

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in avukatları tahliye dilekçesi verdi.

3 Temmuz’da başlayan Futbolda ‘şike soruşturması’ kapsamında tutuklanarak, Metris Cezaevine gönderilen isimler için şike yasasının değişmesiyle birlikte tahliye umudu belirdi. TBMM Genel Kurulu’nda, sporda şike cezalarını azaltan kanun teklifinin kabul edilmesi ile tutuklu spor adamları da tahliye için dilekçelerini bugün vermeye başladı. Değiştirilen maddeyle 5 yıldan 12 yıla kadar hapis yerine 1 yıldan 3 yıla kadar düşen hapis cezalarının ardından Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcusu İskender Alın ve Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’ın avukatları tahliye dilekçesi verdi.

Avukat Ali Rıza Dizdar HABER1903’e şunları söyledi:

“Sporda şiddet yasası çıktı. Her ne kadar suçsuz olsalarda, içeride bulunanan arkadaşlarımız şikeden dolayı tutukluydu. Şikeden dolayı tutuklu olduğumuz için üst sınır 5 ile 12 seneden yargılanıyorlardı. Şimdi ki yasa 1 ile 3 yıla indi. Bizim arkadaşlarımızın da suçu 1 yıla yakın olduğunu için, zaten 5 ayını da yattılar. Onun için tutukluluklarının kaldırılmasını istedik. ”

[adrotate banner=”15″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu