HaberSpor Haberleri

Biliç’ten İngiltere iddialarına tepki

Biliç

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, Bosna Hersek Televizyonu BHT’ye yaptığı açıklamada, kendisinin İngiltere’ye gitmek istiyormuş gibi gösterildiğini belirterek Beşiktaş’ta çalışmaktan gurur duyduğunu söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesislerinde röportaj veren Biliç’in açıklamaları şöyle;

“Biz büyük bir kulüp ve takımız. Bizim için her maç önemli. Ama önceliğimiz Süper Lig. Bize hangi kupayı daha fazla kazanmak isterseniz diye sorsalar Süper Lig derdik. Her yıl bunun için uğraşıyoruz. Bu lig bizim ekmeğimiz.

Şampiyon olmak için şansımız var. Önümüzde zor maçlar bulunuyor ama hala oyundayız. Bazıları bizi yeteri kadar motive olamamakla eleştirdi fakat bunlar doğru değil. Büyük bir yorgunluk söz konusu takımda. Çünkü çok fazla maç oynadık. Türkiye ligi zor ve çok çalışmayı gerektiren bir lig. Bu ligde her şey olabilir. İyi ve formdayız. 3 puan önde olsak çok daha iyi olurdu. Fakat bu erişilmeyecek bir durum değil. Hata yapma şansımız düşük. Sakatlık olmaz ve de şansımız yaver giderse hedefimize ulaşırız.

Türkiye’de büyük bir baskı var. Her maç izleniyor. Her maç televizyonda ölesiye analiz ediliyor. Bu inanılmaz bir şey. Bu kadar popüler olup böyle büyük bir maddi destek alıp da baskı altında kalmamak mümkün değil. Ama bu baskıyı iyi yönetip bir denge kurmak çok önemli. Bunu itici bir güç olarak kullanmak gerekir. Belki Türkiye’de, İngiltere ya da Almanya’da olduğundan daha büyük bir baskı var.

Evet İngiltere’de yaşadım, futbol oynadım. En beğendiğim lig orada. Futbolun hikayesi bütün olarak Premier Lig’de. ‘İngiltere’den teklif alırsanız’ sorusuna cevap vermek istemiyorum. Bunlar çok konuşuldu burada. İngiltere’ye gitmek istiyormuşum gibi gösterildi. Ben Beşiktaş’ın teknik direktörüyüm ve bundan gurur duyuyorum. Bunun dışındaki her şey asılsızdır.

Bursaspor maçı Beşiktaş için belki de en büyük derbi. Livrpool maçı 1-0 bitti, çok iyiydik. Üç gün sonra Eskişehir’e kaybettik, adeta taşa tutuldum.

Bizim en büyük sorunlarımızdan biri stadımızın olmaması. Halen inşaatı sürüyor. İnşaatçı değilim ve stat inşaatının zor olduğunu düşünüyorum. İç saha maçlarımızda sıkıntı yaşıyoruz. Ankara ve Konya’da büyük destek gördük. Ancak sürekli yoldayız ve bu da ideal bir durum değil. Evsiz ve göçebeyiz.”

[adrotate banner=”281″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu