HaberSpor Haberleri

77 Milyon TL yetmez 50 milyon dolar daha!

yildirimdemiroren guluyor6131

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, kulübü kendine borçlandırmaya hızla devam ediyor. Taraftara verdiği Quaresma sözünü yerine getirebilmek için kaynak arayışlarına başlayan Demirören’i mevcut kadrodaki futbolculara olan borçlar da zorluyor.

Habertürk gazetesinden Kartal Yiğit’in haberine göre Yıldırım Demirören bir faktoring firmasından kendi adına 50 milyon dolar para çekip kulübe aktarmayı düşünüyor.

Şampiyonlar Ligi’ne kalamadığı için mali anlamda büyük bir sıkıntı içine giren Siyah-Beyazlılar, futbolculara ödenmesi gereken yaklaşık 12 milyon TL’lik borç için kolları sıvadı. Başkan Yıldırım Demirören’in 50 milyon dolarlık kredi için çalışma başlattığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde yeni seçim sonrası cebinden ilk kez maliyeye olan 14 milyon TL’lik vergi borcunu veren Demirören, eskisi gibi kendi değil sponsorlar ve yeni yaratılacak kaynaklarla bu işi çözmeye çalışacak.

Habertürk, borç nedeniyle eli kolu bağlı olan Demirören’in bu kez faktoring firmalarından kendisi adına para almayı düşündüğünü iddia ettiği haberinde şu ifadeleri kullandı:

” Özellikle Quaresma transferinin olması halinde yaklaşık 20 milyon Euro’luk toplam bir maliyete ihtiyaç duyacak olan başkan bu konudaki aciliyeti yakın çevresine söyledi. Futbolculara olan alacaklar konusunda Mustafa Denizli’ye söz veren ve geçtiğimiz günlerde 3.5 milyon Euro’luk bir ödeme yapan yönetim kalan paraları da Yıldırım Demirören-Serdal Adalı işbirliğiyle çözmeyi düşünüyor.”

Hatırlanacağı gibi Ocak ayında yapılan Mali Kongre’de Yıldırım Demirören’e olan borç 63 milyon TL olarak açıklanmıştı. 14 milyon TL olan vergi borcunu da kendi cebinden ödeyen Demirören böylece kulübün kendine olan borcunu 77 milyona yükseltmişti.

[adrotate group=”2″] [adrotate group=”5″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu