HaberSpor Haberleri

Beşiktaş UEFA’dan neden ceza aldı?

Fikret Orman

Beşiktaş’ın UEFA’dan bir yıl Avrupa kupalarına katılamam ceza almasıyla ilgili olarak Haluk Kesim’in yazısı;

Malumunuzdur, Güneş Gazetesi ile yollarımız ayrıldı.
Çok değerli spor müdürü Orhan Balal ile yollarımızın ayrılması beni ziyadesiyle üzdü, ancak her şeyin bir sebebi vardır demek doğrudur.
Bundan sonra belli bir zamana kadar yazılarımı kendi bloğumdan sizlere ulaştırmaya çalışacağım. Gerçi Lig Radyo’da hafta içi her gün saat 12:00 – 14:00 arasında Taraftar Hattın’da sizlerle birlikte oluyorum ama yazmak daha farklı.

Sezon biter bitmez, Beşiktaş seçim yarışına girdi ve bu yarıştan Fikrat Orman galip ayrıldı.
Seçim sürecinde Uefa’dan gelen yazı aslında Beşiktaş seçimlerini önemli ölçüde etkiledi. Uefa’nın Beşiktaş başkan adaylarından Serdal Adalı’nın savunmasını istemesi seçim sürecinde oyların Fikret Orman lehinde olmasında etkili olması dikkat çekiciydi.

Peki Beşiktaş iki sene sonra neden böyle bir ceza aldı. Veya Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’dan neden savunma istendi.

Uefa, 16. Ağır Ceza’ya göre savunma istediğini belirtmişti. Oysa 16. Ağır Ceza mahkemesine göre tüm tapelerde organizasyonu yapan Ahmet Ateş beraat etmişti.

Sonrasında, Uefa gerekçeli kararını açıkladığında gerçekler biraz daha su yüzüne çıktı. Gerekçeli kararda, Beşiktaş’ın savunmasında suçlamaları kabul ettiği için ceza verdiğini belirten Uefa yetkilileri aslında çok önemli bir konuyu gündeme getirmiş oldu. Gerekçeli kararın özeti ve anlaşılan şu ;

Beşiktaş aslında ceza almayacaktı. Ancak, savunma metinlerinde suçlama olmadan, suç kabul edildiği için, ve Beşiktaş kulübü tarafından yetkilindirilen kişilerin Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’yu suçlu gösterdiği için ceza gelmiş.

Şimdi Beşiktaşlı merak ediyor. Suçlamalar neden kabul edildi ?

Geçen sene mali nedenlerle ceza alan Beşiktaş yine aynı şekilde eski yönetimi suçlayıp, suçlamaları kabul etmiş ve ceza almışken, eğer o suçlamaları kabul etmese ceza almayacağını bildiği halde, yeniden suçlamaları kabul ederek ceza almasında ki niyet ne ?

[adrotate banner=”303″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu