GündemHaber

Sinema ustalarının anlatımıyla Beşiktaş

besiktas yesilcam bp

Beşiktaş Belediyesi tarafından altı sezondur düzenlenen, Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Ustalara Saygı” toplantıları, kış döneminin ardından, yaz akşamlarında da sanatseverlerle buluşuyor.

Beşiktaş Belediyesi’nin “Park Buluşmaları” kapsamında yaz aylarında da gerçekleştirilecek olan “Ustalara Saygı” etkinlikleri, bu mevsimdeki ilk programında ev sahibi ilçesini; Beşiktaş’ı ağırladı. Yıllardır kış aylarında Akatlar Kültür Merkezi; yaz aylarında ise Abbasağa Parkı, Ortaköy Meydanı, Arnavutköy Satış Meydanı gibi buluşma noktalarıyla “Ustalara Saygı” toplantılarına mekân olan Beşiktaş, toplantının aynı zamanda konusunu oluşturdu. “Yeşilçam’ın Ustaları Beşiktaş’ı Anlatıyor” başlıklı etkinlik, Arnavutköy Satış Meydanı’nda gerçekleştirildi.

İstanbul’un köklü semtlerinden biri olan Beşiktaş, yıllardır Yeşilçam’ın doğal platolarının başında geliyor. Dolmabahçe Saat Kulesi’nin altında gerçekleştirilen buluşmalar, Boğaziçi sahilinde gezintiler, İnönü Standı’ndan maç görüntüleri, Kuruçeşme’de romantik dakikalar, köklü konaklar ve zarif köşklerdeki iç mekân sahneleri ve elbette Rumelihisarı’nda çekilen tarihi hikâyelerle Beşiktaş, Yeşilçam’ın en sevdiği, en çok kullandığı İstanbul ilçelerinden biri.

İlçenin en hoş noktalarından Arnavutköy’ün hâlâ dokusunu koruyan Satış Meydanı’nda gerçekleşen “Yeşilçam’ın Ustaları Beşiktaş’ı Anlatıyor” etkinliği, arşivci Yahya Karadaş’ın farklı dönemlerden Yeşilçam filmlerinden derlediği görüntülerle hem semt, hem de açıkhava sineması nostaljisini aynı anda yaşatmayı amaçlıyor. Yeşilçam’ın altın döneminin yakın tanıkları Arda Uskan, Mine Soley, Canan Perver, Temel Gürsu, Selahattin Koca ve Yılmaz Atadeniz de etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

[adrotate banner=”137″] [adrotate banner=”150″] [adrotate banner=”148″]

Yılmaz atadeniz, Arda Uskan, Mine Soley, Canan Perver, Temel Gürsu, Selahattin Koca, Beşiktaş, Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Haberleri, Park Buluşmaları

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu