HaberSpor HaberleriYıldırım Demirören

Yıldırım Demirören,tören düzenleyerek 75 milyon dolar borç aldı!

yonetim kredi toreni613

Beşiktaş’ta Yıldırım Demirören şov devam ediyor! Göreve geldiği 2004 yılından beri kulübün borçlarını katlayan Yıldırım Demirören ve yönetimi şimdi de görülmemiş bir uygulamaya imza atarak şaşaalı bir törenle bankalardan 75 milyon dolar borç aldı!

Siyah-Beyazlı kulüp, Denizbank, Şekerbank ve Bank Pozitif’in oluşturduğu konsorsiyumdan 75 milyon dolar tutarında, 8.75 faizli, 6 yıl vadeli borç aldı.

Alınan borç, sanki kulübe kazandırılan bir değermiş gibi Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde tören düzenlendi.

Törene Yıldırım Demirören’in yanı sıra; Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu, Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkan Serdal Adalı, Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin ve Bank Pozitif’in CEO’su Hasan Akçakayalıoğlu katıldı.

Yıldırım Demirören, törende yaptığı konuşmada amaçlarının yeniden borçlanmak değil, mevcut borçları uzun vadeye bölüp, maliyeti yüksek borçları kapatmak olduğunu iddia etti.

Bu anlaşmanın geri dönüşünün Fulya’nın kiralarının temliği olduğunu anlatan Demirören, ”Ben Beşiktaş’ın büyüklüğüne güvenen 3 bankanın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu borçlar, mevcut pahalı borçlarımızın kapanmasıdır” dedi.

Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu da bu krediyi borçların uzun vadeye yayılması anlamında aldıklarını kaydederek, ”Bu bir spor kulübünün Türkiye’de aldığı en yüksek kredidir. Faiz oranımız 8.75’tir. Teminat olarak da gelirlerimizi koyduk. Her kullandığımız kredi için bir gelir koyuyoruz. Ayrıca UEFA ile ilgili bir borcumuz kalmayacak ve UEFA kriterlerine uyum sağlamak açısından önemli bir adım atıyoruz” diye konuştu.

[adrotate group=”77″ banner=”80″] [adrotate group=”77″ banner=”81″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu