BJK HaberleriHaberSpor Haberleri

Beşiktaş batıyor, Ahmet Nur Çebi’nin derdi hakemler!

ahmet nur cebiTarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan, yeterli savunma yapılmadığı için Ferrari’ye 8 milyon euro ödemek zorunda kalan Beşiktaş’ta İkinci Başkan Ahmet Nur Cebi basın toplantısı düzenleyerek federasyon ve hakemlere salladı!

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, avukat Emin Özkurt ile birlikte Akaretler’deki kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

Çebi, Tahkim Kurulu tarafından uygulanan haksızlık ve çifte standart uygulaması için böyle bir toplantı yaptığını kaydederek, ”Tahkim Kurulu’nun 2 farklı kararına dikkatinizi çekiyorum. İlki Beşiktaş ile ilgili verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasının onanması, ikincisi ise Bursaspor’un 2 maçlık seyircisiz oynama cezasının kaldırılmasına yönelik karardır. Tahkim Kurulu, Bursaspor dosyasında doğru bir yol izlemişken, Beşiktaş kararında haksız ve hukuksuz bir karara imza atmıştır. Bursa dosyasında bıçaklı eylem söz konusuyken, Beşiktaş dosyasında 1 çakmak söz konusudur. Bursa maçında 3 kişi, Beşiktaş maçında 1 kişi yaralanmıştır. İki kulüp de bunları yapan kişilerden şikayetçi olmuşlardır, hukuki yollara başvurmuşlardır. Tahkim Kurulu aldığı bazı kararlarda, kurumlarla şahısları birbirinden ayırt etmek gerektiğini belirtmiştir. Ancak bu uygulamada böyle olmamıştır. Bu da Tahkim Kurulu’nun bu politikasına ters düşmüştür. Bunun nedenini anlayabilmiş değiliz” diye konuştu.

Maçların seyircisiz oynanmasının futbolun rengini ve güzelliğini ortadan kaldırdığını anlatan Ahmet Nur Çebi, ”Kulüpler zarar görmektedir. Emniyet güçlerinin yapması gereken, alması gereken tedbirler, bizim yetkimizde değildir. Bizim yöneticiler olarak yapacağımız bellidir. Ancak şikayetçi olabiliriz. Yönetimin suç işlemiş taraftarını tespit etmesi ve suç duyurusunda bulunması, Beşiktaş’ın bu olayda ceza almamasını sağlamalıydı. Bunun üzerine Bursaspor’a karşı nedenini bilemediğimiz ve anlayamadığımız şekilde cezanın kaldırılması kulübümüzü ağır bir şekilde yaralamıştır. Bursaspor’un cezasının kaldırılması doğrudur, biz aynı doğruların Beşiktaş için uygulanmamasından şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.

Çebi, hakem hatalarına da değinerek, ”Bu konuda lig başladığından beri en çok mağdur edilen futbol takımı Beşiktaş olmuştur” dedi.

Galatasaray ile oynadıkları derbi maçı anımsatan Çebi, ”Galatasaray maçında haksız, dikkatsizce verilen bir penaltı. Sivasspor maçında barajı maalesef düzgün bir şekilde kurduramayan bir hakemin yarattığı olay ve arkasından kaybedilen maç. Fenerbahçe maçında da Necip’e yapılan sert hareketler ve faul verilirken çekinceler, gecikmeler maçın akışını değiştirmiştir. Bizler bu saatten sonra Beşiktaş’a yapılacak, dikkatsizlikten doğan veya kasıtlı yapılan hatalar konusunda son derece sesimizi yükselteceğiz. Bundan sonra tepkilerimiz Beşiktaş’ın haklarını korumak uğruna çok sert olacaktır. Kimsenin tereddütü kalmasın, kimse bizim sabrımızı denemesin. Kasıtlı olduğuna inanmak istemiyorum, ama böyle bir şey varsa, bunu da göz önünde bulundururuz. Ama şu an için kasıt olduğuna inanmıyorum” diye konuştu.

[adrotate banner=”269″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu