Politika Haberleri

Başbakan Erdoğan Van mitinginde BDP’ye yüklendi (Video)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van mitinginde halka seslendi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Ben açık konuşmayı severim. “Kürtlerin temsilcisi biziz.” Bir parti böyle bir şey söylüyor. Sana kim böyle bir yetki verdi. Bu bir ayrımcılıktır.

Bugün Kürt kökenli vatandaşların en çok yoğunlaştığı parti benim partimdir. Kabinemde de var, MYK’da da var.

“Biz Kürtlerin temsilcisiyiz” diyenler siz ne verdiniz. Ne yapacaksınız. Siz sadece ayrımcılık yaptınız hala da ayrımcılık yapıyorsunuz. Baskıyla, terör estirerek benim halkımın hakları savunulmaz. Biz Allah için sizleri seviyoruz. Türk de kardeşim, Kürt de kardeşim.

Hapishanedeki genç annesiyle anadilinde konuşamıyordu. Bunu kim serbest hale getirdi. Biz. Farklı dil ve lehçelerde yayının önünü açtık. Çevik kuvveti bu ülkede kim kaldırdı kim gönderdi, biz gönderdik.

30 yıldır bu ülkede kurşun sıkılıyor. Peki kim kazandı. Bu ülkenin vatandaşı kazanmadı. Tersine 40 binden fazla vatandaşını zamansız toprağa verdi.

Analar ağlamasın dedik. Terör örgütü, bu durumu istismar eden siyasetçiler CHP, MHP, BDP karşı çıkıyor. Çünkü istismar zeminleri ayaklarının altından kayıyor. 12 Eylül darbesi ülkeyi kararttı. Ah şu Diyarbakır, Van Hapishanelerinin dili olsa da anlatsa. Bu ülkenin gençlerine orada neler yaptılar.

CHP, MHP, BDP, TKP, İP, YARSAV bunların hepsi anayasa değişikliğine karşı aynı safta durdular.

Hepsini anladık da yıllarca statükoya karşı çıkan BDP neden demokrasiye karşı çıkıyor. Bir taraftan partim kapatıldı diyorsun şimdi 6. defa kapatılmasının zeminin mi hazırlıyorsun. Siyaseti dürüst yapacaksın.

Benim Van milletvekilime hatta bayan milletvekilime Van sokaklarında adeta terör uyguladılar. Niye anayasa değişikliğini anlatmasın diye. Bu mu demokratik kültür.

Dün bu ülkede gereksiz yere kasetler yasaklanıyordu. Ama bugün aynı yasakçı zihniyeti görüyoruz.

Bugün Silivri’de çok önemli davalar görülüyor. O iddianameleri gördünüz değil mi. Orada kimlerin kimlerle ittifak yaptığını gördünüz değil mi. Kandil ile MHP’nin, Kandil ile CHP’nin dilinin nasıl örtüştüğünü görüyorsunuz değil mi. (Derleme: Hürriyet)

[media id=242 width=600 height=340]

[adrotate group=”50″] [adrotate group=”75″ banner=”77″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu