HaberPolitika Haberleri

Başbakan Erdoğan Lübnan’da konuştu

erdogan lubnan613

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan gezisi kapsamında gittiği bir Türkmen köyünde halka yönelik bir konuşma yaptı.

Konuşmasında sık sık İsrail’i eleştiren Erdoğan’ın konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi.

Kuvaşra köyünde Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin ardından kürsüye çıkan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan ile Türkiye’nin her alanda işbirliği yaptığını ifade ederek iki ülke arasında kültürel, ekonomik ve siyasi alanda birçok anlaşma imzalayacaklarını dile getirdi.

Türkiye ve Lübnan arasında vizelerin kaldırılmasına atıfta bulunan Erdoğan, “2 ülke 100 yıllık hasrete son verdi. Türk ve Lübnan halkı ortak tarih yazmıştır. Lübnan’da yaşanan acıları Türk halkı yüreğinde hissediyor. Beyrut’a bombalar yağdığı zaman Türk halkının yüreği sızlıyor. Lübnan’da dökülen kan bütün bölgeyi olduğu gibi Türk halkını da derinden etkiledi” diye konuştu.

İsrail’in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıya da değinen Başbakan Erdoğan, “Lübnan da Mavi Marmara gemisinde şehit edilen 9 Türk’ün acısını yüreğinde hissetti. Refik Harriri şehit edildiğinde onun acısını biz de paylaştık. Kim ne derse desin biz haksızlık karşısında sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Masum insanları ve çocukları katledenlere karşı sessimizi çıkarmayı sürdüreceğiz. Gerektiğinde katile katil diyeceğiz” dedi.

[adrotate group=”38″] [adrotate group=”39″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu