HaberPolitika Haberleri

Başbakan Erdoğan ikizlere BDP’yi de dahil etti!

tayyip erdogan akp savunma613

AKP’nin 2. Gençlik Sempozyumu’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirmeyi sürdürdü.

Muhalefetin Anayasa değişikliği paketinin görüşmeleri boyunca hükümete karşı ortak hareket ettiğini ifade eden Erdoğan, “CHP, MHP için daha önceleri biliyorsunuz ben, ‘Bunlar ruh ikizidir’ diyordum. Bu ikiliye BDP de katıldığı için, onlar için artık ‘ruh üçüzü’ diyorum” dedi.

Parti genel merkezinde gerçekleştirilen sempozyum öncesinde konuşan Başbakan Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Anayasa değişikliğine karşı çıktılar. CHP, MHP için daha önceleri biliyorsunuz ben, ‘Bunlar ruh ikizidir’ diyordum. Şimdi değişti. Bu ikiliye BDP’de katıldığı için, onlar için artık ‘ruh üçüzü’ diyorum.

Birbirinden farklı gibi gözüken o zihniyet, anayasa değişikliği sürecinde, birbirinin aynı olduğunu, birbirinin tamamlayıcı cüzleri olduğunu işte ortaya konan ittifakla açık etmiştir. ‘Takke düştü, kel göründü’ Maskeler tek tek aşağı indi. Statükonun sağında duranları da, solunda duranları da, dağda olanları da, ovada olanları da gerçek yüzlerini gösterdiler. AK Parti’nin değişim iradesine karşı oluşturulan statüko ittifakı deşifre oldu.” Anayasa görüşmeleri süresince MHP’nin hükümete ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğunu savunan Erdoğan, “CHP ile aynı saftalar, BDP ile aynı saftalar yetmedi İmralı ile dahi aynı görüşte, aynı yaklaşım içinde oldular.

Dün TBMM, demokrasi tarihimize, siyaset tarihimize silinmez izlerle kayıt düştü. Dün bu kadro, bu hareket, tarihe altın harflerle not düştüler. 6 mayıs 2010 tarihi AK Parti kadroları eliyle Türkiye’de demokrasi bayramının yaşandığı gün, hukukun üstünlüğüne giden yolda önemli bir başlangıç.”

[adrotate group=”54″] [adrotate group=”50″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu