Haber

Askeri helikopter düştü! Şehit subayların isimleri belli oldu

helikopter kazasi golbasi613

Askeri Helikopter Gölbaşı’nda düştü / Helikopter kazasında şehit olan pilotların isimleri belli oldu. İşte 5 pilotun kimlikleri;

Alınan bilgilere göre UH-1 model askeri helikopterin enkazı yapılan uzun aramalar sonunda Ankara Gölbaşı’na bağlı Tuluntaş köyünde bulundu.

Askeri helikopterin düşüş sebebi henüz bilinmiyor.

Kara Havacılık Okul Komutanlığı’ndan dün akşam saatlerinde eğitim için havalanan UH-1 model askeri helikopterden Ankara-Polatlı üzerinde sinyal kesilmişti. Bunun üzerine çok sayıda helikopter, sinyalin kesildiği bölgede arama çalışmasına başladı.

Yaklaşık 5 saatlik aramanın ardından helikopter enkazına Gölbaşı’na bağlı Tuluntaş köyü yakınlarındaki bir arazide ulaşıldı. Ankara İl Jandarma ekipleri olay yerine basın mensuplarının gitmesine izin vermedi.

Genelkurmay da açıkladı: Helikopter düştü!

Genelkurmay Başkanlığı da saat 23.35’te helikopter kazası ile ilgili açıklama yaparak helikopterin düştüğünü doğruladı. Yazılı açıklamada, Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na ait, gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara’nın Tuluntaş Köyü civarında düştüğü belirtildi.

Açıklamada “5 kara pilot subayımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Şehit subayların kimlikleri ise henüz açıklanmadı.

Kazanın görgü tanıklarından biri NTV televizyonuna bağlanarak helikopterin düştüğü bölgenin çok karanlık ve sisli olduğunu ifade ederek “Projektörlerle bile zor bulduk… Ben askeri araçla arama yapan ilk ekipteydim. 200 kişilik askeri ekiple beraberdik. Şu an 500-600 kadar insan var. Kötü bir manzara” dedi.

ŞEHİT PİLOT SUBAYLARIN İSİMLERİ;

Ankara Gölbaşı’nda düşen askeri helikopterde şehit olan subayların isimleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklandı.

Kazada Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı (Evli, Gümüşhane), Kara Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü (Bekar, Sivas), Kara Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan (Evli, Tokat), Kara Pilot Üsteğmen Fikri Dilsiz (Bekar, İçel), Kara Pilot Üsteğmen Erhan Gül (Evli, Çorum) şehit oldu.

Şehit Pilot Erhan Gül’ün naaşı bugün Kocatepe Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Şehitliği’ne defnedilecek.

Üsteğmen Kemal Taşçı ise İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilece.

Şehit Üsteğmen Şükrü Pürlü Sivas’ta, şehit Üsteğmen Taner Erdoğan Tokat Erbaa’da ve şehit Üsteğmen Fikri Dilsiz Mersin’de ebediyete uğurlanacak.

ABDULLAH GÜL’DEN BAŞSAĞLIGI MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yemen’deki Türk şehitliği açılışı sırasında dün Ankara’da helikopter kazasında şehit olanların yakınlarına başsağlığı diledi.

[adrotate group=”38″]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu