HaberSpor Haberleri

İbrahim Üzülmez’in gönderilmesine tepkiler sürüyor

Beşiktaş’ın emektar kaptanı İbrahim Üzülmez’in gönderilmesine camiadan tepkiler büyüyor. Camianın önde gelen isimleri, Üzülmez’in böyle gönderilmesinin vefasızlık olduğunu, taraftarların ise internet sitelerinde Başkan Yıldırım Demirören ve yönetimine adeta ateş püskürdü.

İbrahim Üzülmez’in gönderilmesine tepkiler çığ gibi büyürken Haliç Üniversitesi Spor Bölüm Başkanı ve aynı zamanda NationalTurk yorumcusu olan Müslüm Kemal Gülhan’ın çok çarpıcı ve bir o kadar da düşündürücü yazısını sizlerle paylaşıyoruz…

Beşiktaş ‘taki demokrasi kültürü bu mu?

Başkan Yıldırım Demirören Olağan Mali Genel Kurul ’daki konuşmasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ’e “Faşistsiniz” diye hitap etmişti. Buradan yola çıkarsak demek oluyor ki Beşiktaş Kulübü Başkanı demokrasinin tüm unsurlarını kendisinde toplayarak yaşamının içinde doğru hamlelerle kullanmaya çalışıyordur.

Fakat İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman’ın arasındaki sorunun çözümüne baktığımızda tamamen anti demokratik bir yol kullanılmıştır. Takımın birinci kaptanının soyunma odasındaki davranış şeklini tek taraflı yorumlayarak kendisine savunma hakkı bile verilmeden anlaşması fesh edildi.

Şimdi burada kim demokrat, kim faşist, kim emekçi, kim patron. Kurgusunu yaparsak ülkemizdeki demokrasiyle faşizmin kelime kullanımının ince kırmızı bir çizgiyle ayrıldığını görürüz. Bu da ancak az gelişmiş toplum göstergesini ortaya koyar… İki hafta önce Chelsea-Liverpool maçında İvanovic ile kaleci Petr Cech arasındaki ağız münakaşısı ve kavgası arkadaşları tarafından engellenip 1-0 mağlup oldukları maçta hiçbir kimseye ceza verilmemiştir.

İşte demokrasinin kurumsal olarak oturduğu yerlerde ve kulüplerde başarısızlığın faturası birilerine çıkartılarak paçayı sıyırmaya çalışılmaz. Sorumluluk bir bütündür.. Zaten bu da kurumsal kültürün ta kendisidir. Beşiktaş camiasının asıl bunu tartışması gerekir.

NationalTurk / Müslüm Kemal Gülhan

[adrotate banner=”93″

[adrotate banner=”94″

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu