HaberSpor Haberleri

19/03 ve Beşiktaş’ın 110. Yıl Marşı!

1101Güneş gazetesi yazarı Haluk Kesim’in, Beşiktaş’ın 110. yıl kutlamaları için Gökhan Tepe tarafından yapılan marş ile ilgili yazısı;

Beşiktaş’ın 110. doğum günü. Şarkıcı Gökhan Tepe. Beşiktaş için marş yapmış.

Kaç gündür dinliyorum, başa alıyorum, sonuna gidiyorum, yeniden, yeniden dinliyorum. Marşı arıyorum, niyet ediyorum, tekrar dinliyorum yine marşı arıyorum ama hep sonunda teenage şarkısından, müzik dükkanlarında satılan org’la yapılmış bir şarkı dışında birşey bulamıyorum.

Gökhan Tepe, son yıllarda genç kızların sevgilisi. 14 – 17 yaş arasındaki kızlar çok seviyor. Müzik olarak veya ses olarak benim dinlemediğim bir kişi. Beşiktaş 110. yılına uygun bir marş yaptırmak istediğinde adres olarak gittiği kişi doğru değil diye düşünüyorum.

Kimse kızıp darılmasın ama Beşiktaş taraftarı kendi yaptığı marşlarla nam salmış bir taraftar grubu. İşi şarkıcılık olan bir kişinin yaptığı bu marş olmayan şarkı, maalesef olmamış. İki sezon önce, ” Gücüne güç katmaya geldik” diyen Özer Özçetin ve Uğraş Polat Şahin’in profesyonel mesleği olmadan bu kadar müthiş bir şey ortaya çıkartıyorsa 110. yılda ısmarlama yaptırılan bu marş olmayan şarkının çok ama çok daha iyi olması lazım.

Beşiktaş, böyle bir marş yaptırmak istiyorsa bunu kendi öz evlatlarına yaptırabilir. Bunun için bir yarışma açabilirdi. Ama bunu düşünmek abesle iştigal olur. Bu tribün emekçilerini 110. yıl kutlamasına çağırmayıp, yedi kat eli, başka takım taraftarlarını çağıran zihniyet bunu niye yapsın.

Şimdi asıl sorulması gereken, bu ısmarlama şarkıya para verildi mi ? Gökhan Tepe bunun için bir ücret aldı mı ? Eğer aldıysa bunun parasını, kdv’sini kim ödeyecek ? Yok eğer almadıysa, ve para verilmediyse neden bu iş için sadece bir kişiye ısmarlama yapıldı ?

Biri buna ya cevap versin, veya bir şarkı, türkü daha yazdırsın.

[adrotate banner=”282″]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu