HaberSpor Haberleri

1903 Dolmabahçe Grubu’ndan açıklama: Tüzüğüne sahip çık!

kongre besiktas akatlar1 e1366900455945Beşiktaş’ın etkin oluşumlarından 1903 Dolmabahçe Grubu, tüzük tadil kongresi öncesinde bir açıklama yayınlayarak kongre üyelerini tüzüğe sahip çıkmaya çağırdı.

Gruptan yapılan açıklama şöyle;

“5 Mayıs’ta tüzüğüne sahip çık

Geleceğimizin ve çocuklarımızın bizden mirası olan Beşiktaş’ın tüzüğünde söz sahibi sizlersiniz.

05 MAYIS 2013 tarihinde sandığa gelerek tüzüğüne sahip çık.

Akatlar’da o gün oylamaya katıl…

Değerli Beşiktaş Kongre Üyesi,

5 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan tüzük tadil kongresinde, uzun yıllar kullanacağımız, Beşiktaş JK’ nün Anayasası görüşülecek ve oylanacaktır.
Beşiktaş yönetim kurulunun dar bir plartformda önerileri göz ardı ederek hazırladığı ve oylamaya sunarak onay almaya çalışacağı tüzük maddelerini
inceledik ve kulübümüzün menfaatlerine ve Beşiktaş gelenek,göreneklerine aykırı olduğunu düşündüğümüz,tüzük maddelerini aşağıda sizlerle
paylaşmaktayız. Oylama sırasında siz değerli kongre üyelerine ışık tutması için konuları bilgilerinize sunuyoruz.

Organlar-Madde 16: Müze kurulunun iptal edilmesi, tüzüğün yönetim kurulu görevleri bölümündeki 35. maddenin “n” ve “o” bendine aykırıdır. Kurul divan başkanlığına bağlı faaliyetine devam etmeli ve alanında uzman, akademik kariyer sahibi ve tarihçi kongre üyelerinden oluşmalıdır.

Yönetim Kurulu-Madde 35: Üye referansı olma konusunda 5 yıllık üyelik süresi arandığı, yeni üyenin 2 tam yıl oy kullanmasına izin verilmediği kulüp tüzüğünde; yeni kongre üyesi olmuş bir kişinin camiaya yöneticilik yapması fikir karmaşasıdır. Ayrıca; Başkan adaylığı için 2 dönem kısıtlaması kongre üyelerinin seçim hakkına müdehale etmektir. Onursal başkanımızın uzun yıllar görev yaptığı bu kulüpte başarılı ve faydalı olacak kişilerin önü kesilmemelidir.
Yönetim Kur. Görev dağılımı ve çalışmaları-Madde 36: Gerekli koşulları sağlamış tüm kongre üyelerinin seçme ve seçilme hakkına engel olunmamalıdır.
Kulüp Üyeliği-Madde 10-g: Külübümüzün Amatör şubelerinde 5 yıl aktif spor yapan sporcularımızın, bedelsiz olarak kulüp üyeliğine alınması uygulamasına devam edilmesi gerekmektedir.
Geçici-Madde 2: Bahsedilen maddelere tarih belirlenmesi, mevcut yönetimin peşinen ibra edilmesi anlamını taşımaktadır.

1903 Dolmabahçe grubu’nun önerileri:

Kulüp müdürleri ve üst düzey yetkili çalışanları, mal beyanında bulunmalıdır.
Kulüp mal varlıkları satışı konusunda yönetim kuruluna yetki verilmemiştir. Mal varlıklarının kiralanmasında da aynı yaptırım geçerli olmalıdır.
Birbirini takip eden üç genel kurula katılmayan kongre üyesinin üyeliği düşürülmelidir.
Toplu aidat yatırma şahsi menfaatler için kullanılmaktadır. Bu durumu engelleyen bağlayıcı bir madde tüzükte yer almalıdır.
Saygılarımızla.

1903 Dolmabahçe Grubu”

[adrotate banner=”281″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu