Spor Haberleri

Güven Taner : Tek suçlu Tolga mı?

Beşiktaş kimilerine göre ‘beklenmedik biçimde’ elendi… Ne var ki ‘olabilirdi’ bu. Maç öncesinde elenmeyi olabilirlik içinde görmüştüm, ancak maçın akışında turu geçeceğine giderek inandım.

İnandım çünkü, Beşiktaş maçta yapması gerekeni yapabiliyordu. Sahanın her yerinde ikili üçlü sıkıştırmalarla top kazanıyordu. Atağa kalabalık çıkıp, topu yitirdiğinde yeniden kazanmanın çabasını o an göstermeye başlıyordu. Rakibine tehlikeli bir organizasyon fırsatı vermiyordu. Bu dönemdeki eksiği, kazandığı topları iyi değerlendirememekti. Onu da yapsa sonucu en azından 3-3’e bağlayabilirdi.

Şenol Güneş’in de maç sonunda “golü yiyene değin iyiydik” demesi özetle bundan. Ancak birden ne oldu?

67.dakikada öne geçmiş Beşiktaş birkaç dakika içinde kendi kendini bıraktı, dağıldı, peş peşe hatalara imza attı.

Evet, Tolga golü yerken hatalıydı. Peki, golün yenmesindeki tek hata onda mıydı? Bunu doğru yanıtlamak gerek.

Hatta sonraki golün yenişinde de kaleci Tolga’nın hatası var. Peki, tek hata onda mı? Golden önceki son hatayı yapması yüzünden tüm fatura Tolga Zengin’e çıkarılmamalı.

AL’den elenmesi yalnızca Tolga’nın hataları üzerinden değerlendirilir, açıklanırsa Beşiktaş eksiklerini gideremez.

İlk golde o ana değin hiç açık bırakılmayan göbeğin o denli boş kalmasının, ötekinde Tosiç’in yediği çalımın ve onun o çalımı yeme durumuna düşürülmesinin hiç mi etkisi yok? Çok var! Golü attıktan sonraki, takımca ‘amaca varmış olma bilinçaltının’ verdiği anlık gevşeme, ilk golü yedirdi ve onun şoku ötekileri de getirdi.

Sorunu çözmeye çalışırken, Tolga’ya sövüp sayanlar, takımdaki enerji yetmezliğini ve bunun nedenlerini de görmeli.

Aylar önce 15 oyuncu ile yükü çekmenin, maç trafiği sıkıştığında ve zorluk dereceleri arttığında Beşiktaş’ın sıkıntıları da baş gösterecek diye uyarmıştım.

Yönetim bunu daha taa transfer döneminde görecekti.

Belki gördüler, ama es geçtiler… Veli ile Tolgay’ın yokluğunun; eldekilerle yarışacak çizgide bir üçüncü kaleci ihtiyacının üstünde durmadılar. İşte sonuç bu.

Bu durumdan sadece Tolga azarlamakla kurtulunmaz. Aman dikkat!

[adrotate banner=”103″]

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu