Spor HaberleriAşçıoğlu ConstructionBJK HaberleriEgebankFulya DavasıGündem

Çelişki Yumağı! Ümit Öndeş “İhanettir” Dedikten 5 Yıl Sonra Fulya’yı Temyiz Edenlerle Aynı Masada

Beşiktaş’ta bugün yapılan Divan Kurulu’nda “gönüllü” diye takdim edilerek Fulya davası hakkında açıklamalarda bulunan Ümit Öndeş isimli şahsın birçok çelişkisi ortaya çıktı.

Divan toplantısında Ahmet Nur Çebi ve Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar Fulya davasından “temcit pilavı” diye bahsetti. Mesut Urgancılar “İşi ehline teslim etmek istiyorum. Gönüllülük esasıyla kulübümüzde hukuk müşavirliği yapan Ümit Öndeş Fulya davasıyla ilgili hepimizi bilgilendirirse sevinirim” diyerek sözü Ümit Öndeş’e bıraktı.

umit ondes twitter

Kısa konuşmasında birçok çelişkiye imza atan Ümit Öndeş, önce davanın Fulya davası olmadığını, yönetimin ibrasının iptali davası olduğunu söyledi. Ancak konuşmasının devamında “Mahkeme Fulya davasıyla ilgili usulsüzlük olmadığına, herhangi bir yanlışlık bulunmadığına hükmetmiş” ifadelerini kullandı.

Akıllara ise şu soru geldi: “Dava Fulya davası değil, ibranın iptali davasıysa mahkeme Fulya hakkında nasıl karar verebiliyor?”

Mahkemenin Fulya’daki talepleri reddettiğini de ileri süren “Gönüllü Hukuk Müşaviri” Öndeş, Asliye Hukuk Mahkemesi’nin bu konuda karar veremeyeceğini bilmiyor olabilir mi?

Ümit Öndeş daha sonra sözü tamamı Nurol Holding bağlantılı 4 kişiden oluşan ve 2014’te kurulan hakem heyetine getirdi. Aşçıoğlu firmasının ve Beşiktaş kulübünün seçtiği birer üye ile heyet başkanı ve sekreterinin de Aşçıoğlu’nun iş ortaklarından Nurol Holding’ten olmasına, Beşiktaş’ın seçtiği hakemin “Beşiktaş Fulya’da zarar görmemiştir” şeklinde hüküm bildirmesine hiç değinmeyen Ümit Öndeş,”Maalesef biz bu davayı da kaybetmişiz. Gönül isterdi ki Fulya hepimizin olsun ama yargı kararı var biz bu davayı da kaybetmişiz. Bunların hepsi kayıtlarda mevcut. Bunlar her yerde yazılı çizili şeyler” dedi.

6 Yıl Neden Gizlendi?

Öndeş’e soruyoruz: Hürser Tekinoktay’ın açıkladığı ve 2014’te kurulan tahkim nerede “yazılı çizili”? 2014 yılında oluşturulan tahkim, ilk olarak 28 Temmuz 2020’de Başkan Ahmet Nur Çebi’nin Hürser Tekinoktay’a cevaben Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamalarla kamuoyunun gündeme geldi. 28 Temmuz 2020’den önce Beşiktaş ile Yaşar Aşçıoğlu arasında kurulan tahkim ile ilgili tek bir satır haber, yorum, görüş veya bilgi var mı? Yok.

Kurulan tahkim ve alınan karar açık bir şekilde 6 sene boyunca hem Beşiktaş camiasından hem de tüm kamuoyundan gizlendi.

Çelişkili açıklamalarına devam eden Ümit Öndeş, “Yanlışlıklar varsa elbette yazılıp çizilecektir. Yargı kararının üstüne hala efendim Fulya’da şöyle kaybımız oldu. Evet oldu, var. Keşke Fulya’nın hepsi bizim olsaydı. Ama ortada bir hukuk var” sözleriyle Fulya davasında Beşiktaş’ın kayıpları olduğunu itiraf etti.

O zaman biz de Beşiktaş Postası olarak Beşiktaş kulübünün “Gönüllü Hukuk Müşaviri” Ümit Öndeş’e soruyoruz;

Fulya’da Beşiktaş’ın kayıpları olduğunu kabul ediyorsunuz. Peki Beşiktaş tarafından tahkim hakem heyetine seçilen Nurol İnşaat Proje Müdürü İsmet Yılmaz “Beşiktaş’ın zararı yoktur” diye hüküm bildirirken Beşiktaş kulübü o tahkimi nasıl kazanacaktı? “Gönüllülük esasıyla” çalışırken oluşturulan hakem heyetinin tamamının neden Aşçıoğlu’nun iş ortağı Nurol İnşaat’tan seçildiğini sorguladınız mı? “Beşiktaş’ın Fulya’da zararı yoktur” diye görüş bildiren İsmet Yılmaz’ın kim tarafından seçilerek Beşiktaş’ın temsilcisi olarak tahkime konulduğunu sordunuz mu?

umit ondes twitter

Gelelim son çelişkiye.

Kısa bir sosyal medya aramasıyla Ümit Öndeş’in 2015 yılında Fulya davası ile ilgili attığı tweetler bulunabiliyor. Öndeş 2015’te diyor ki “Yönetim Fulya davasını temyiz ederse camiaya ihanet etmiş olur! Fulya davasını temyiz edilmesi camiaya ihanet ile eşdeğerdir. Hiç kimse temyiz hukuken zorunlu gibi saçma gerekçeler de ortaya atmasın.”

Bu mesajlardan 5 yıl sonra Fulya davasını temyiz edenlerle aynı masaya oturup “Fulya davası kapanmıştır” demek nasıl bir duygu?

Mesut Urgancılar’ın “işi ehline bırakalım’ dediği Ümit Öndeş kimdir?

Ümit Öndeş İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, “El konulan Egebank’ın hortumlanarak milyon dolarların of-shore işlemlerle zarara uğrattığı” iddiasıyla yargılanan bankanın eski sahibi Yahya Murat Demirel ile 14 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.

Yahya Murat Demirel, eşi Ayşenur Esenler, kardeşi Neslihan Demirel, Mehmet Nail Keçili ve Cavit Çağlar, Ümit Öndeş‘inde da aralarında bulunduğu 26 sanık hakkında “Off-shore” şirketinin kurulması, para toplanması, paraların Demirel Grubuna aktarılmasının süreklilik arz etmesinden dolayı “Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, bu teşekküle katılmak ve yardımda bulunmak” suçlarından ötürü yaklaşık 9 yıldır süren davayı İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, karara bağladı.

Dikkati Çekenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu